Обмисля се въвеждане на зелена зона в столичните квартали „Редута“, „Гео Милев“, „Христо Смирненски“ и „Христо Ботев“. За идеята става ясно от обявено съобщение на район „Слатина“ за предстоящи обществени обсъждания.

Дискусиите с гражданите ще се проведат на 3 и 4 март. Обсъжданията са по инициатива именно на живеещите в района.

За зоната "Редута-Гео Милев" ще бъде обсъждано въвеждане на платено паркиране в границите – бул. "Ситняково", бул. "Шипченски проход", ул. "Акад. Людмил Стоянов", бул. "Цариградско шосе", бул. "Асен Йорданов", "ул. Иван Димитров – Куклата", част от ул. "Слатинска", ул. "Марко Бочар" и ул. "Боян Магесник".

В квартал "Христо Смирненски" се предлага зона с граници ул. "Иван Димитров – Куклата", ул. "Марко Бочар", ул. "Боян Магесник", жп линии, булевардните "Брюксел", "Асен Йорданов", "Шипченски проход".

За квартал "Христо Ботев" ще се умува дали да има зелена зона по бул. "Брюксел", улиците "Продан Таракчиев", "Летоструй", "Стоян Попов".

Междувременно от проведено обществено обсъждане в район "Изгрев" стана ясно, че живеещите там не искат въвеждане на платено паркиране. Последното разширение на зелената зона бе в началото на ноември 2018 г., когато с 5500 места бе разширено платеното паркиране в "Оборище", "Лозенец", "Възраждане" и "Красно село".

През 2017 г. в район "Средец" бяха разкрити 1193 платени паркоместа, а в "Лозенец" - 3500. Зелената зона е по-евтиният вариант на платеното паркиране в столицата, като един час престой в нея струва 1 лев. Колата не може да стои в зоната повече от 4 последователни часа. Живеещите в района на зелена зона плащат годишни винетки за паркиране. За един автомобил те струват по 100 лева, за втора кола цената е 200 лева, а за трета - 300 лева.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Сдружение „Център за психологически изследвания“ става представителна организация

Правителството призна Сдружение „Център за психологически изследвания“ за национално представителна организация за срок от четири години. Това съобщиха от Министерски съвет.

МОН раздава 82 000 лв. за тазгодишните носители на награда „Питагор”

МОН раздава 82 000 лв. за тазгодишните носители на награда „Питагор”

МОН раздава 82 000 лв. за тазгодишните носители на награда „Питагор”

82 000 лв. ще бъдат раздадени от образователното министерство на тазгодишните носители на награди „Питагор“ за съществен принос на български учени и научни колективи за развитието на науката в периода 2017-2019 г. Българските учени ще се състезават в 8 категории, като всеки от победителите в тях ще получи грамота, холограма на статуетката „Питагор” и парична сума.