Обмислят възможност и за целодневно паркиране в Синята зона на Варна

Обмислят възможност и за целодневно паркиране в Синята зона на Варна

Ръководството на ОП „Общински паркинги и Синя зона” обмисля възможността за въвеждане на целодневно паркиране в Синята зона на Варна.

Това съобщи в ефира на Радио Варна директорът на предприятието Младен Иванов. Услугата може да бъде предоставяна на цена, по-висока от 1 лев за час, колкото е сега кратковременното (до 3 часа) паркиране. Логиката на ценообразуването следва ограничения брой паркоместа в централната градска част, обясни Иванов.

„Броят на местата в Синята зона не е неограничен, а тясната улична мрежа не позволява увеличаването им. Идеята на кратковременното паркиране е тези места да могат да се ползват през деня от няколко автомобила. Приоритет при създаването и управлението на Синята зона, е удобството на паркиращите за кратко, а не печалбата.

Който има работа в центъра и иска да отиде там с кола, може да паркира и да си свърши работа до 3 часа. Ако някой иска да паркира цял ден, е хубаво да си потърси платен паркиниг - има общински и частни“, добави специалистът.

Според общинския шеф, сега сме в извънредна ситуация, заради ковид-пандемията и навсякъде в Синята зона в момента има достатъчно паркоместа. Така, при един анализ, няма да се получи реална картина за запълняемостта на паркоместата.

„Затова ще се изчака нормалното натоварване на зоната, за да може да се направи правилния и точен анализ на ситуацията. След това ще направим наето предложение в общината, то ще бъде подложено на обществено обсъждане и, ако се стигне до решение, ще бъде реализирано“, коментира още шефът на ОП „Общински паркинги и Синя зона” във Варна Младен Иванов.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.