Облекчава се преминаването през КПП-та  в областните центрове

Облекчава се преминаването през КПП-та в областните центрове

 Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която се облекчава преминаването през контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването.

През тях се пропуска преминаването на лица само в случай на неотложност на пътуването, се казва в заповедта. Министърът уточнява, ме това важи за  полагане на труд в населеното място, здравословни причини на пътуващия или на негови близки, завръщане на настоящ или постоянен адрес, или на адрес, на който пътуващият временно пребивава, когато е различен от неговия постоянен или настоящ адрес;  полагане на грижи за роднини или близки, когато населеното място, в което живеят те, е различно от това на постоянния или настоящ адрес на пътуващия. Позволява се преминаването и при необходимост от снабдяване за себе си или лица, за които пътуващият полага грижа, със стоки от първа необходимост, когато в населеното място по техния постоянен или настоящ адрес няма магазини или аптеки, от които хората да се снабдят. Удостоверяването за преминаването по някоя от тези причини се  удостоверява със служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта;  медицински документ;  документ за самоличност и     декларация от лицето за вида на причината, поради която се налага пътуването.

В заповедта на здравния министър Ананиев се посочва, че шофьорите и пътниците в товарни автомобили и автомобили, с които се осъществява охрана на ценни пратки и товари (инкасо автомобили), представят само документ за самоличност и служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта.

След представяне на документ за самоличност и служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта, с приоритет през контролно-пропускателните пунктове се пропускат служители на  хранителните вериги и аптеките; коли, които доставят хранителни продукти и лекарства; както и такива  в стратегически обекти по смисъла на Постановление № 181 на Министерския съвет от 2009 г. за определяне на стратегическите обекти и дейности, които са от значение за националната сигурност. Пропускат се още служители на на ВИК, електроснабдителните и топлоснабдителните дружества; хора от службите за неотложни ремонтни или аварийни дейности.

С  приоритет през контролно-пропускателните пунктове се пропускат да преминат и превозни средства със специален режим на движение, както и лицата, нуждаещи се от спешна медицинска помощ.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА