Областният управител Момчил Станков проведе работна среща с представители на ОССЕ

Областният управител Момчил Станков проведе работна среща с представители на ОССЕ

Областният управител Момчил Станков проведе днес работна среща с Ирмели Мария Виено от Финландия и Мехмет Угур Екинджи от Турция, регистрирани от Централната избирателна комисия /ЦИК/ като международни дългосрочни наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /ОССЕ/ в изборите за народни представители на 4 април.  Това съобщават от областната администрация.

В хода на разговора Момчил Станков запозна представителите на ОССЕ с координиращата функция на Областна администрация Видин и предприетите действия и мерки по организацията на изборния процес. Той  отбеляза, че до този момент няма организационни и технически проблеми. Станков информира, че провежда чести срещи с представителите на всички институции, имащи отношение към изборния процес, с цел уточняване на всеки детайл за едни честни и демократични избори за народни представители. Областният управител увери, че Министерството на здравеопазването е осигурило всички необходими предпазни и дезинфекционни средства за изборния ден и изрази надежда, че въпреки епидемичната обстановка, избирателната активност в областта ще е висока.

 Наблюдателите уточниха, че ОССЕ е междуправителствена организация с участието на 57 държави. Основната й дейност е свързана със сигурността, утвърждаване на човешките права, свободата на пресата и честните избори.  В  България за предстоящите избори на 4 април са регистрирани 24 наблюдатели, a Ирмели Мария Виено и Мехмет Угур Екинджи отговарят за областите Плевен, Ловеч, Враца, Монтана и Видин.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.