Работна група ще бистри как точно апартхотелите по курортите и къщите за гости да бъдат обложени с данък, за да може този сектор да излезе на светло. Това стана ясно то думите на шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова в кулоарите на парламента. Повод за коментара й са поправките в закона за местните данъци и такси, предложени от патриотите и вицепремиера Валери Симеонов, които бяха гласувани преди ден в бюджетна комисия.

Стоянова обясни, че става дума за апартаменти , които се дават под наем само на курористи , в местата обявени курорти. Според нея идеята на Симеонов е правилна и наистина от доста време се търси решение за обхващане на този сектор с облагане  на данък. Тя уточни, че в момента с данък общ доход се облагат приходите от наеми от тези апартаменти и къщи за гости, които не са регистрирани като туристически обекти.  Много често обаче собствениците въобще не ги регистрират. Стоянова обясни, че трябва да се потърси някаква друга база, а не прихода от наем и даде пример с данъка за таксиметровите превози.

Според нея обаче базата, на която да се определя данъкът, предложена от Симеонов, може би не е най-точната, защото „тя се явява като втори данък недвижим имот, което е недопустимо“. Именно в тази връзка, тя и финансовото министерство да решили в рамките на работна група да избистрят закона, да намерят подходящо решение, така че той да стане работещ.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Херо Мустафа: България държи коронавируса под контрол

Американското посолство е в непрекъснат контакт с властите в България относно ситуацията с разпространението на коронавируса. Вярваме, че българското правителство приема тази криза сериозно. Благодарение на много силните мерки, които те взеха до момента, България изпреварва събитията. Te отговарят на предизвикателствата на COVID-19. Това каза посланикът на САЩ у нас Херо Мустава по време на виртуална среща-разговор с американски граждани, живеещи в България.

Копейкин с обвинение за всяване на паника

Обвинение за всяване на паника сред населението и изявления, будещи неоснователна тревога повдигна Софийската районна прокуратура на лидер на политическа партия с инициали К.К..

 

Държавата брои 1,6 млн. евро за доставката

Решено: Купуваме милион маски с филтри от Китай

Държавата брои 1,6 млн. евро за доставката

Страната ни ще закупи 1 млн. маски с филтри от Китай. Решението бе взето на извънредно заседание на Министерския съвет, което се проведе чрез видеоконферентна връзка.