Обявяват фотоконкурс, посветен на Колю Фичето

Обявяват фотоконкурс, посветен на Колю Фичето

Регионален исторически музей и Община Велико Търново обявяват любителски фотоконкурс "Архитектурното наследство на майстор Колю Фичето в Община Велико Търново”.

Провеждането на фотоконкурса е по повод 220 години от рождението на майстора и във връзка с темата „Наследство и образование” за отбелязване на Европейски дни на наследството - 2020, подкрепена от Съвета на Европа и Европейската комисия под надслова „Европа, общо наследство”. Целта на инициативата е да се засили интереса към исторически личности, допринесли за развитието на материалното културно наследство на България и Велико Търново и популяризиране интереса към фотографията и начините на фотографско изразяване.

Право на участие във фотоконкурса имат всички граждани без възрастово ограничение, разпределени в двете групи: учащи до XII клас и възрастни.

 Фотографиите, придружени с информация за автора и телефон за връзка, се приемат до 18 септември т.г. в РИМ-Велико Търново на адрес: Велико Търново 5000, ул. „Никола Пиколо” № 6, „За фотоконкурса” или по електронен път на e-mail: svetla_atanasova1969@abv.bg, julietagyuleva@gmail.com.

 Снимките ще бъдат оценявани от жури, включващо музейни специалисти от отдел „История на България XV – XIX в.” и един професионален фотограф, като ще се излъчи по един победител в двете възрастови групи. Ще бъде връчена и една специална награда на Кмета на Община Велико Търново. Имената на наградените участници ще бъдат обявени на 28 септември. Най-сполучливите фотографии ще бъдат включени в изложба, която ще се открие на 15 октомври, когато ще бъдат официално наградени и победителите в конкурса. Статутът на любителски фотоконкурс "Архитектурното наследство на майстор Колю Фичето в Община Велико Търново” е публикуван на сайта на Регионален исторически музей-Велико Търново https://museumvt.com/bg/.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.