0

С ветещи тела във вечерното небе над Благоевград, Пазарджик и Дупница провокираха фантазиите на хиляди хора и социалните мрежи се изпълниха със снимки и видеа от красивата гледка. Движиха се в една линия и представляваха ярки точки.

Светещи тела във вечерното небе над Благоевград, Пазарджик и Дупница провокираха фантазиите на хиляди хора и социалните мрежи се изпълниха със снимки и видеа от красивата гледка. Движиха се в една линия и представляваха ярки точки.

"Забелязахте ли около 40 светещи тела в небето над Благоевград!Бяха напълно безшумни", "Извънземните идват да честват титлата Пирин Шампион !!!", "Извънземни! След тях идва и майката", коментираха във фейсбук снощи. Имаше и хумористични предположения, че това е следствие от пускането на 5G мрежата.

"Аз също видях снощи около 22:30 ч. сателитите за високоскоростен интернет от проекта ”Старлинк” на Илон Мъск. Сателити на Илон Мъск за интернет. Могат да се проследят с тракер кога ще бъдат следващия път над нас", написа


благоевградчанин и сложи край на спекулациите и шегите,

 че извънземните идват. Проектът “Старлинк” предвижда осигуряването на достъп до високоскоростен интернет от Космоса. В орбита до края на март бяха изведени 300 спътника, като се очаква броят им да се увеличи до 42 000

Странни светещи обекти в небето над Пазарджик в четвъртък вечерта паникьосаха жителите на град. „НЛО прелетя над Пазарджик“, казват местните.

„В четвъртък около 22:15 над Пазарджик прелетяха в абсолютно права линия над 200 - 300 летящи обекта без да издават звук. Те се движеха с особено висока скорост.

Направих две снимки, но не успях да направя клип, надявам се други хора от околности да са успели да направят и видео“, казва читателят ни.

Оказа се, че странните светещи обекти са забелязани и в други части на страната. Във фейсбук групи на столични квартали също бяха публикувани подобни снимки.

 


Светлините са забелязани и в Дупница.

 А потребителите в социалните мрежи се надпреварват да коментират произхода им.

Нае 18 април 2020 десетки сателити, изстреляни от компанията на Илон Мъск, преминаха над територията на България в периода след 21.15 часа. Тогава сателитите се движиха над София от югозапад и продължаваха на североизток. Те са на 550 километра от земята приблизително и можеха да бъдат наблюдавани с невъоръжено око.

Според сайта “Сайънс Нюз” сателитите, преминали за около 15 минути над нас, са били 19 на брой. Астролози от месеци недоволстват, че експериментът на Мъск ще създаде проблеми за наблюдението на звездите.