0

У чениците във Варненско излизат отново в грипна ваканция, стана ясно след извънредното заседание на Областната комисия за борба с острите респираторни заболявания и грипа.

Учениците във Варненско излизат отново в грипна ваканция, стана ясно след извънредното заседание на Областната комисия за борба с острите респираторни заболявания и грипа.

Учениците трябва да се върнат в класните стаи на 9 март в случай, че няма удължаване, съобщи д-р Елена Генева, зам.-директор на Регионалната здравна инспекция във Варна. Заболеваемостта от грип и ОРЗ е 168 на 10 хиляди души. Най-засегнати са във възрастовата група от 0 до 29 години.

Следващото заседание на областната комисия за борба с грипа и ОРЗ ще е на 6 март. До тази дата включително във Варна се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Преди това училищата на територията на Община Дългопол преустановиха учебни занятия от 28 февруари до 2 март включително, заради големия брой отсъстващи по болест ученици.