Общинската избирателна комисия в Панагюрище ще обжалва през ВАС решението на пазарджишкия Административен съд, с което бе отменен избора на общински съветници в средногорския град.

Делото в съда в областния град  бе образувано по жалба на ДПС заради големия брой недействителни бюлетини в една от градските секции в Панагюрище по време на първия тур на изборите на 27 октомври т.г. В протокола за партията са вписани 16, а при отварянето на плика в съдебната зала са намерени 88, нито една от които с номера на ДПС – 55.

Ако обаче има некоректно отчитане и не са отразени въпросните 16 гласа, това променя резултата и ДПС преминава квотата за мандат в Общинския съвет. В залата се разбра, че има подобни разминавания при всички партии и коалиции с листи за общински съветници.

Затова магистратите дадоха указания на Общинската избирателна комисия да се направи повторно преброяване във въпросната секция-с всички членове и застъпници, присъствали на 27-ми октомври вечерта и да бъдат отразени действителните резултати.

При двата възможни варианта за рокада мандатът на ДПС би трябвало да е за сметка на ГЕРБ или ВМРО, а докато трае съдебната процедура в средногорския град няма да има Общински съвет, въпреки че тържествената сесия мина и ситипарламентаристите се заклеха.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

РИОСВ: Преустановено е замърсяването на река Марица

Преустановено е замърсяването на река Марица, информираха от пазарджишката Регионална инспекция за околна среда и води. Тази сутрин е извършено повторно пробонабиране от канализационните колектори и река Пишманка. Резултатите от пробите сочат, че замърсяването е преустановено. Показателите от Градски колектор-1  са: ХПК - 128 mg/l и неразтворени вещества – 209 mg/l, а от Градски колектор-2: ХПК - 49 mg/l и неразтворени вещества – 29 mg/l.

Студент от Пазарджик изчезна в София, издирва се

20-годишният Николай Митов от пазарджишкото село Сарая, който е студент втора година в Софийския университет“ Св. Кл. Охридски“, е изчезнал и се издирва, съобщиха негови приятели във Фейсбук. Те са силни притеснени и очакват да чуят добри новини, а снимката на момчето се споделя в различни профили в социалната мрежа с надеждата, че някой може да даде някаква информация за студента.