Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще преразгледа откази за лечение на деца в чужбина, съобщиха от финансово-осигурителната институция.

Заповедите, с които са направени те са били издадени от директора на закрития Център „Фонд за лечение на деца“. Това става след съдебни решения, с които се отменят въпросните откази. Те се отнасят за терапии в Практика – клиника по имунология и клетъчна биология в Мюнхен - Германия.

Междувременно касата е изискала информация от фондове в Европейския съюз с питане дали методът „Автоложна индивидуализирана имунотерапия с ендогенни цитокини“ при лечение на автоимунно заболяване увеит с ювенилен ревматологичен артрит дали се заплаща от здравноосигурителните фондове на съответната държава, както и в кои лечебни заведения, които получават заплащане от здравноосигурителен фонд, се извършва лечение по този метод. До момента обаче тя не е получила нито един отговор.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Отшумява бумът на жълтеница в Каблешково

Кметството на Каблешково изпълнява предписания от здравните власти срещу разпространението на хепатит А. Вече няма новорегистирани случаи, бумът на инфекцията отшумява, съобщи кметът Елена Бояджиева.

77 000 българи са болни от хепатит С, 90% не знаят

Близо 77 000 човека у нас са болни от хепатит С. От тях 90%, което прави 69 000, не знаят, че са инфектирани с вируса. Това съобщиха специалисти от Университетската болница „Свети Иван Рилски“ в София.