ТЕСЛА: НЗОК е направила 68 проверки на болници от началото на годината

ТЕСЛА: НЗОК е направила 68 проверки на болници от началото на годината

68 проверки е извършила НЗОК от началото на годината до 10 юни, а районите здравни каси са направили 1488 проверки. Това отчетоха от Здравната каса по повод контролна си дейност.

Данните показват, че от 1 януари 2021 г. до 10 юни 2021 г. служители на Централното управление на НЗОК са проверили 22 държавни лечебни заведения, 17 общински, 6 със смесено участие (държавно и общинско) и 23 частни болници.

Данните показват още, че служители на районните здравни каси са извършили 1488 проверки в 84 държавни болници, 98 общински, 20 със смесено участие и 43 частни.

От здравната каса припомнят, че проверките могат бъдат планови, внезапни и по повод на подадени жалби. Резултатите от извършените проверки се отразяват в протокол, като екземпляр от същия се предоставя на лицето – обект на проверката, срещу подпис, а копия от него се изпращат на управителя на НЗОК, съответно - на директора на РЗОК и на съответната районна колегия на съсловната организация на лекарите или на лекарите по дентална медицина.

От касата подчертават, че контролните органи на НЗОК нямат право да разпространяват данни, станали им известни при извършването на дейността, освен в случаите, предвидени в закон.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.