Невероятни ферми на покрива в Ню Йорк превръщат дъждовната вода в зеленчуци, става ясно от видео на Световния икономически форум.


Кадрите показват как на покривите на сгради в мегаполиса се отглежда храна, която задоволява нуждите на част от населението му.
Фермерите събират милиони литри дъждовна вода всяка година. Използват я, за да произвеждат 36 тона продукция. Зеленчуците се отглеждат в почва, която е с дълбочина от едва 25 сантиметра. Фермерите използват за торове компост от битовите отпадъци.
Полза
Зелените покриви на Ню Йорк също така намаляват топлината в града. Те освен това намаляват необходимата енергия за охлаждане на сградите. Зелените покриви са дом и на 40 кошери.
Предназначение
Половината от фермерската продукция се продава на ресторанти. Другата част – на членовете на програма за подпомагане на местната общност. Увеличаването на човешката популация означава, че ние трябва да намерим нови начини за производство на храна. Все повече хора живеят в градовете. Фермите на покривите са един начин да се използва пространството добре. Освен това се намалява необходимостта от транспортирането на храна на далечни разстояния. Намаляват се въглеродните емисии, посочват авторите на клипа.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Заради липсата на снежна покривка Кълновете посрещат зимата без закалка

Месец декември започна с промяна на агрометеорологичните условия изразяваща се в понижение на минималните, максималните и средните денонощни температури и образуването на първата трайна снежна покривка в земеделските райони на страната.

Застудяването ще доведе до покой за посевите

Настъпилото застудяване в началото на декември с превалявания от сняг и отрицателни минимални температури доведе до затихване и прекратяване на вегетационните процеси при есенните посеви на много места в полските райони на страната.

Ще подпомагат  хора до 40-годишна възраст

Раздават пчелини на социално слаби

Ще подпомагат хора до 40-годишна възраст

Социално слаби и трайно безработни хора от Видинско ще се сдобият със собствени пчелини по проект.