НСО ще си сътрудничи с НСА, ще провеждат съвместни тренировки
3

НСО ще си сътрудничи с НСА, ще провеждат съвместни тренировки

Националната служба за охрана и НСА „Васил Левски“ ще си сътрудничат в учебно-методическата, научноизследователската и спортната дейност, съобщиха от службата за охрана.

За целта бе подписано споразумение,а под него подписи положиха Началникът на НСО бриг. ген. Емил Тонев и ректорът на Академията проф. Николай Изов в присъствието на академичното ръководство на НСА. 

Така НСО и НСА ще разработват съвместно програми и методики за психофизическа и стрелкова подготовка на служителите на държавната охранителна служба и ще провеждат съвместни тренировки за отработване на новостите в методиката за обучение по проблемите на психофизическата подготовка, спорта и действията при екстремни ситуации. Службата за охрана и Спортната академия ще осъществяват научно сътрудничество в областта на подготовката, спорта и сигурността и ще провеждат изследвания на психофизическата и бойно-приложната подготовка на служителите на НСО.

Споразумението предвижда още оказване на методическа помощ от специалисти при провеждане на учебно-тренировъчната и спортно-състезателната дейност с представителни отбори на НСО и НСА, провеждане на съвместни спортни мероприятия и работа по други проекти.

Ректорът на НСА проф. Изов изрази благодарност за ползотворната работа и отличното сътрудничество с Националната служба за охрана и увери, че ще продължи подготовката на високоспециализирани и качествени кадри, които могат успешно да се реализират както в НСО, така и в другите структури в сектор „Сигурност“.  Голяма част от офицерите и сержантите в НСО са възпитаници на Спортната академия и са ценен професионален ресурс, на който държавната охранителна служба ще разчита много и в бъдеще, подчерта началникът на НСО бриг. ген. Емил Тонев.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.