НС прие да се приватизира имот на Летище Горна Оряховица

НС прие да се приватизира имот на Летище Горна Оряховица

Парламентът реши да се извърши приватизация на обособена част от имуществото на летище Горна Оряховица. Решението бе прието с 79 гласа „за“, 6 „против“ и 12 въздържал се“.

Предложеният за продажба недвижим имот е със застроена площ от 176,59 кв. м. и се намира в град Горна Оряховица. Той не е необходим за дейността на летището, а поддръжката му е свързана с неоправдани разходи. Той не е необходим за дейността на летището, а поддръжката му е свързана с неоправдани разходи.

"Летище Горна Оряховица" ЕООД прилага мерки за повишаване на приходите, които включват продажба на неоперативни активи с отпаднала необходимост. С продажбата на неоперативни активи, към които спада и предложеният имот, допълнително ще се увеличат приходите и ще се понижат разходите за стопанисването им.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.