НС домакин на 54-тата асамблея на ПАЧИС

НС домакин на 54-тата асамблея на ПАЧИС

Обсъждат икономическото сътрудничество, безработицата и създаването на работни места

НС ще бъде домакин на 54-та Генерална асамблея на ПАЧИС, която ще се проведе на 20 и 21 ноември.Основна тема на форума, който ще събере в София делегации от парламентите на 12-те държави-членки на организацията, ще бъде евроизмеренията на черноморското сътрудничество.

Форумът ще бъде открит от шефката на НС Цвета Караянчева, която в момента води ротационното председателство на ПАЧИС.

Предвидена е обща снимка и доклад за дейността на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС), на Черноморската банка за търговия и развитие, на Международния център за черноморски изследвания, на Съюза на сдруженията за пътен транспорт на ЧИС и на Мрежата на черноморските университети.

По време на форума трябва да бъдат избрани зам-шефове на ПАЧИС и да бъде приета препоръка за “Сключване на преференциални търговски споразумения с оглед премахване на двойното данъчно облагане между държавите-членки на ЧИС”.

След това ще има дискусия за сътрудничеството между ЕС и ЧИС, както и за развитието на транспортните маршрути в региона на ЧИС.

През втория ден на форума пък ще има дискусия за безработицата в държавите – членки на ЧИС, както и ролята на държавата за насърчаване на работни места.

Ще бъдат приети решения за пролетното заседание на Генералната асамблея през 2020 г. Шестмесечното БГ председателство на ПАЧИС приключва на 31 декември 2019 г.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.