Какво прави НПО-то на Христо Иванов „Правосъдие за всеки”, когато не марширува в подкрепа на съдия №1 Лозан Панов? Вариант 1, усвоява средства. Вариант 2, коалира се с друго НПО, на издръжка на банкера беглец Цветан Василев.

Ако се съди по вторнишката изява на адвокат Емил Георгиев, бивш лидер на розовата партия ДЕОС и протеже на лидера на „Да, България” Христо Иванов, тазседмичният сценарий е заложил на втория вариант. Георги Георгиев от Гражданско движение на Цветан Василев „Боец”  и ориентираният към политическа кариера адвокат цъфнаха в предаването на „честната” Любица Кулезич, една от медийните наложници на БГ Мадоф. Там те се впуснаха в обяснения и разсъждения за организираните от тях протести срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. По време на разговора обаче те избягаха от основната тема и си признаха за пряката си обвързаност с медийните рекетьори от „Биволъ”. Адвокатът от НПО-то на „Да, България” обаче не каза и дума, защо „Правосъдие за всеки” се коалира с НПО-то на един аферист от ранга на Цветан Василев. С което само потвърди, че правосъдието за него и съмишлениците му не е нищо повече от демонстрация на двоен стандарт.

Няколко часа по-рано лидерът на „Боец”, за когото някои подозират, че е и единственият участник в НПО-то, изпадна в тревожно състояние. В нарочен пост във Фейсбук, припознат моментално от сайта на Агент Академик – „Фрогнюз”, той вдигна аларма, че очаква да бъде закопчан. Оказа се, че тревогите му са били напразни. След разговора в СДВР, рутинна практика спрямо организаторите на протести, Георгиев не намери за необходимо да „изтегли” фалшивите си вопли от блатото на ортака си Огнян Стефанов. Може би защото вътре бе вплел, както винаги, поредната порция от лъжи за депутата и издател на „Телеграф медиа” Делян Пеевски. Напълно естествено НПО-тата на Христо Иванов и на банкера-беглец се обединиха срещу общия враг. Те дори вече не крият това.

Комично и нелепо е, между другото, хора с физиката на лидера на „Боец” Георги Георгиев и охранения пиар на БГ Мадоф - Огнян Стефанов, да клеймят други хора, че са дебели, но това е най-малкия им проблем. Тези типове явно си вярват, когато говорят за гражданска революция и умело се заиграват със страховете на хората, гонейки в същото време собствените си интереси. Арогантно и нагло обаче е да говорят за очаквани провокации на протестите и кръвопролития, след като редица сигнали сочеха, че има точно такива сценарии, но от тяхна страна. Положително е, че и в прочувствения си пост, тиражиран от „Фрогнюз”, Георги Георгиев отново декларира, че е в комбина с „Биволъ”. Два пъти за един ден – можем да му вярваме. Не че не си личеше.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Този Пеевски не е онзи Пеевски

Разрешиха на Пеевски да строи в „Младост“. Това крещи в заглавие жабешкият сайт на Огнян Стефанов (Агент Академик). И някой чел-недочел жител на столичния район току виж довечера си сипе една ракия и гневно затропа по масата, че „Пеевски ще строи в квартала“. Да, ама този Пеевски не е онзи Пеевски. Става дума за строителния предприемач Васил Пеевски, който няма нищо общо с депутата от ДПС и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски, освен случайното съвпадение във фамилните имена.

Пред Бога Огнян (Стефанов), пред ДС Академик, пред обществото – борец срещу Пеевски

61 000 – толкова наброяват доносниците на Държавна сигурност (ДС) през 1986 година. Някои от тези сътрудници са още активни. И все така продължават да се раздвояват и разтрояват, разкъсвани между битието си на граждани и доносници. Сред активистите на ДС е и един журналист, който днес обслужва интересите на банкера беглец Цветан Василев.

Пунтамари за Делян Пеевски бълват агент Сашо и агент Академик

Не се наложи дълго да чакаме. Даже изобщо. В събота заложихме на това, кой агент от ДС първи ще се обади ни в клин, ни в ръкав, споменавайки Пеевски. С уточнението, че на който доносник на бившата ДС са му платили най-скоро – той ще е. И още в понеделник агент Сашо извиси глас. Прав беше Елин Пелин: Лудото само се обажда.