НПО и община ще събират дарения за социално слаби

НПО и община ще събират дарения за социално слаби

Доказало се вече при други трудни моменти  сдружение "Брат За Брата " и общинската администрация в  Стара Загора  обединиха усилията си за подпомагане на най-засегнатите от извънредното положение заради пандемията от COVID-19, съобщи кметът Живко Тодоров.

В нарочна виртуална пресконференция той заяви:“В трудните времена,в които се намират много от хората в следствие на коронавирусът,решихме да организираме кампания за тези,които имат най-голяма нужда! Със средствата събирани по нашата сметка ще осигурим на нуждаещите се всички най-нужни продукти за да живеят нормално до приключване на извънредното положение!“.
Представители на сдружението  /в него членуват над 100 души с различни професии, социален статус и семейно положение/ веднъж седмично  ще се доставят до адресите на хората в нужда продуктите, като ще са взети всички мерки за предпазване и дезинфекция.
От понеделник (06.04.2020г.) до петък всяка седмица в работно време от 08:30 - 17:30 след предварителна телефонна анкета на номер: 0884062498 всеки нуждаещ се може да заяви своите нужди.

С предимство ще са хора в неплатен отпуск,освободени от работа или останали без никакъв доход от създалата се обстановка.При определяне на хората, които ще бъдат подпомагани  ще участва и представител на общинската дирекция „Социално подпомагане“.

Всеки ден на фейсбук страницата на  сдружението и на официалната интернет страница на общината ще се публикува наличността на сметката и направените разходи в полза на обществото.

По думите на председателя на Брат За Брата Антон Лазаров всеки , съмняващ се за някаква злоупотреба  ще може да се запознае с цялата документация.

Сред първите , които откликват на идеята е градоначалникът, който обяви че ще направи лично дарение по новооткритата банкова сметка с титуляр : Брат за Брата - Стара Загора IBAN: G57FINV91501217430192
BIC: FINVBGSF.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.