0

BMW избра Конкурса за елегантност в Пебъл Бийч, Калифорния, за сцена за предпремиера на новото BMW Z4. Третото поколение на спортния роудстър беше показано в ексклузивната версия BMW Z4 M40i First Edition. Световната премиера на двуместния автомобил ще се състои на автосалона в Париж от 4 до 14 октомври 2018 г. Въвеждането на пазарите по целия свят ще стартира през пролетта на 2019 година.

BMW избра Конкурса за елегантност в Пебъл Бийч, Калифорния, за сцена за предпремиера на новото BMW Z4. Третото поколение на спортния роудстър беше показано в ексклузивната версия BMW Z4 M40i First Edition. Световната премиера на двуместния автомобил ще се състои на автосалона в Париж от 4 до 14 октомври 2018 г. Въвеждането на пазарите по целия свят ще стартира през пролетта на 2019 година.

Новото BMW Z4 въодушевява със своя пуристки, динамичен и прогресивен дизайн, който представя визията на един харизматичен спортен автомобил. С динамичните си пропорции, емоционален дизайн и въодушевяващ спортен дух, откритият двуместен автомобил пренася класическата концепция на роудстъра към днешния и утрешния свят. Произведеният в лимитирана серия специален модел на роудстъра BMW Z4 M40i First Edition въодушевява с типичните за моделите M Performance пъргавина, прецизност и динамика в пътното поведение. Също така роудстърът впечатлява с особено висококачествените елементи на дизайна и оборудването, както и каросерията в цвят оранжев мат металик.

За характерното излъчване на новото BMW Z4 допринасят вертикално насочените фарове, бъбрековидната радиаторна решетка с дизайнерски отвори, предният капак, който в класическия за спортните автомобили стил се издига над колелата, големите въздушни отвори в арките на предните калници и характерният, интегриран в задния капак аеродинамичен спойлер. Новото BMW Z4 M40i First Edition разполага със специфични елементи на дизайна и оборудването, които допълват спортното излъчване с ексклузивни акценти. Изразителното лаково покритие на каросерията в цвят оранжев мат металик е съчетано с електрически задвижван текстилен покрив в черен цвят антрацит със сребрист ефект, висока линия на сенките, черни корпуси на външните огледала и 19-инчови алуминиеви джанти с двойни спици.

В оформлението на интериора на новото BMW Z4 също е подчертан спортния дух на модела. Ориентираният към водача кокпит се характеризира с динамично насочените напред линии. Ясно структурираната подредба на всички уреди за управление също подпомага концентрацията върху изживяването при шофирането. Интериорът на специалния модел включва черна кожена тапицерия с декоративни шевове, седалки с електрическо регулиране и функция памет, опцията за вътрешно осветление и озвучителна система Harman Kardon. Напредничавият статус на новото BMW Z4 е подчертан от адаптивни LED фарове с матрична функция за дългите светлини, предлагания за пръв път в роудстър проекционен дисплей и виртуалния кокпит с най-актуалните технологии за свързаност. Моделът е оборудван със система iDrive с 12,3-инчов сензорен дисплей, навигация и интернет, спортни седалки с електрозадвижване и вътрешно осветление.

Още на пръв поглед пропорциите на новото BMW Z4 M40i First Edition не допускат никакви съмнения за неговия динамичен потенциал на пътя. Централната позиция на седене на водача, ниският център на тежестта на колата, перфектно балансираното разпределение на теглото между осите в съотношение 50:50, широките следи и компактното междуосие, създават идеалните предпоставки за въодушевяващо пъргав контрол и интензивна наслада от радостта от шофирането. Това се осигурява от екстремно мощния 3,0-литров редови 6-цилиндров бензинов битурбо двигател с 340 к.с., както и спортното окачване с електронно управлявани амортисьори, спортната спирачна система и спортния заден диференциал с електронно управление. Благодарение на всички тези компоненти, новото BMW Z4 M40i First Edition ускорява от 0 до 100 км/ч за феноменалните 4,6 секунди.