Ново обзавеждане ще получи старческият дом във В. Търново

Ново обзавеждане ще получи старческият дом във В. Търново

Ново обзавеждане на стойност 38 528 лв. ще получи Дома за стари хора във Велико Търново.

Средствата са по проект на местната община, който вече е получил одобрение от Управителния съвет на Фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика. Собственият финансов принос на Община Велико Търново е в размер на 4 700,52 лв.  В рамките на проекта ще бъде обновено остарялото и отдавна амортизирано обзавеждане в сградата на специализираната институция, част от което не е подменяно повече от 40 години. Във всяко от 86-те индивидуални помещения, обитавани от потребителите, ще бъдат доставени нови гардероби, скринове, шкафове и трапезни маси.  По този начин ще бъде осигурена една по-комфортна и уютна среда за възрастните хора, настанени в специализираната институция. Ще бъде подобрена функционалността и практичността на помещенията, в които потребителите прекарват най-много време. Улеснено ще бъде поддържането на  високо ниво на жилищна хигиена в сградата.  

С реализацията на проекта ще се подобри качеството на живот на всеки от 134-мата потребители на дома, както и цялостното качество на социалните услуги, предоставяни от Дом за стари хора „Венета Ботева“. Проектните дейности се очаква да приключат до края на 2020 г.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.