Ново оборудване за съхранение на ценности получи музеят в Стрелча
2

Ново оборудване за съхранение на ценности получи музеят в Стрелча

Историческият музей в Стрелча получи ново оборудване за съхранение на музейните ценности, което е осигурено по проект, спечелен пред Министерство на културата на стойност 13 865 лв.

С отпуснатите средства музеят оборудва хранилищата си със стелажи, които са проектирани персонално за всяко едно помещение и са съобразени с фондовете, които се съхраняват в него. Стелажите са практични и най-важното - осигуряват достатъчна площ за движимите културни ценности, като по този начин се използва максимално пространството на хранилището.
Закупените щендери осигуряват правилното съхранение на тъканите, а кутиите за транспортиране и съхранение служат за предпазване на крехките движими културни ценности. Осигурена е нормална и ефективна работна среда за уредниците с помощта на сгъваеми маси и столове, предвид малкото пространство. Помещенията са снабдени с влагомери и влагоуловители.

Оптимизирането на хранилищата осигури правилното съхранение и удобство при подреждането на оригиналните културни ценности, което гарантира тяхната безопасност и запазването им за дълъг период от време.

Създаването на условия за опазване и съхранение на музейните културни ценности е първостепенна задача за музея, споделиха от ръководството на институцията. Цялата дейност на институцията се базира на музейните фондове, затова е важно те да бъдат съхранени и опазени за идните поколения.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.