0

П рез тази година марката MINI представи обновените си модели с 3 и 5 врати, както и кабриолета с мек сгъваем покрив. В разгара на лятото, новите модели на MINI дефилираха и по родните пътища в специално роудшоу. Участниците в шоуто имаха възможността да изпитат автомобилите, както и да се запознаят с безбройните опции за персонализация, които феноменът MINI предлага. Автомобилите с марката MINI завладяват с оригиналния си дизайн и уникалните характеристики на шофиране.

През тази година марката MINI представи обновените си модели с 3 и 5 врати, както и кабриолета с мек сгъваем покрив. В разгара на лятото, новите модели на MINI дефилираха и по родните пътища в специално роудшоу. Участниците в шоуто имаха възможността да изпитат автомобилите, както и да се запознаят с безбройните опции за персонализация, които феноменът MINI предлага. Автомобилите с марката MINI завладяват с оригиналния си дизайн и уникалните характеристики на шофиране.

Новите модели MINI с 3 и 5 врати, както и кабриолетът, се отличават със стилно обновена визия и всеобхватно модернизирана техника и свежи дизайнерски акценти, новости при задвижването, нови възможности за индивидуализация и разширяване на дигиталните услуги на MINI Connected. Подобряването на субстанцията на оригинала подчертава все по-зрялото и в същото време неподражаемо излъчване на MINI, което при актуалното поколение на модела за пръв път осигурява типичната за марката радост от шофирането в градския трафик с три варианта на каросерията. За това допринасят и комбинациите от двигател и трансмисия, разширеното серийно оборудване, оформените по нов начин фарове и задни светлини, допълнителните лакови покрития на каросерията, както и най-модерните технологии за свързаност за комфорт и инфотейнмънт.

На външен вид новото MINI с 3 и 5 врати, както и MINI Cabrio, се отличават със светодиодни фарове с матрични светлини. Новото поколение на модулите за къси и дълги светлини осигурява увеличена сила на светлината. Светодиодните дневни светлини, както и мигачите са оформени като светлинен пръстен, който напълно обгръща контурите на фаровете. Задните светлини също са с нов дизайн, като в тях се откроява впечатляващият мотив на британския флаг. Мигачите са хоризонтални, а спирачните светлини са вертикални, докато габаритните светлини са под формата на диагоналните линии на британския флаг. Новото лого на MINI стои гордо върху предния капак, капака на багажника, както и върху волана, дисплея на централния уред и върху дистанционното управление на всички модели на MINI. Новите модели се предлагат с три нови лакови покрития на каросерията. Цялостният екстериорен дизайн е допълнен от нови 17-инчови алуминиеви джанти с оригинална визия.

За интериора на новото MINI има голям избор от кожени тапицерии на седалките, интериорни повърхности и цветови гами. Освен лакираните в черен пиано лак повърхности в областта на вратите и средната конзола, тя включва и осветена декоративна лайсна на арматурното табло от страната на пътника до водача. Тя е украсена със стилизиран мотив на британския флаг. Водачът може да избере дифузното осветление, което е част от пакета MINI Excitement. Благодарение на програмата MINI Yours, всеки клиент може да избере индивидуални детайли и продукти за допълнителен монтаж, които се изработват според неговите изисквания. Серийното оборудване е допълнено от аудиосистема с 6,5-инчов цветен сензорен дисплей на централния уред и Bluetooth свързаност с мобилни телефони. Като опции се предлагат радио MINI Visual Boost, както и навигационна система.

В двигателната гама на MINI са се появили нови агрегати и трансмисии, които доставят по-голяма радост от шофирането и по-висока ефективност, както и допринасят за по-ниското тегло. Детайлната модернизация на двигателите, които се предлагат за новото MINI, се отразява положително най-вече на радостта от шофирането. Освен това тя води до понижаване на разхода на гориво и емисиите на СО2, както и до оптимизиране на всички емисии. Модернизацията включва както базовият двигател, така и моторите с турбокомпресор, електрониката на двигателя, подаването на масло, подаването на свеж въздух, на охладителните и изпускателните системи. Като алтернатива на серийната 6-степенна механична скоростна кутия, се предлага 7-степенна автоматична с два съединителя. Новата трансмисия се отличава с особено бързи превключвания и позволява екстремно спортни ускорения без прекъсване на подаването на мощност.

Управлението се извършва с помощта на оформен по нов начин електронен селектор. За MINI Cooper S се предлага и 7-степенна автоматична спортна скоростна кутия с два съединителя, която включва лостчета за превключване на волана за спонтанни намеси в избора на предавка. MINI Cooper SD серийно се оборудва с 8-степенна трансмисия Steptronic, която предава тягата на към предните колела особено спортно и хармонично. Тя също се управлява с електронен селектор, а като опция се предлага 8-степенна спортна трансмисия с лостчета за превключване. Всички автоматични трансмисии имат възможност за безмоторно движение в режимите MID и GREEN, както и автоматична функция Старт/Стоп. 

Технически характеристики

MINI Cooper S

2,0-литров 4-цилиндров бензинов турбодвигател

7-степенна автоматична с два съединителя Steptronic

192 к.с. максимална мощност при 4700-6000 об/мин

300 Нм максимален въртящ момент при 1250-4600 об/мин

6,7 секунди ускорение от 0 до 100 км/ч

235 км/ч максимална скорост

5,2 л/100 км среден разход на бензин

119 г/км емисии на СО2

51 950 лева базова цена на модела