Ново дарение на апарати за лечение с кислород на COVID-19

Ново дарение на апарати за лечение с кислород на COVID-19

Дарители и община Бургас осигуриха кислородни концентратори - апарати за лечение с кислород на болни от COVID-19.

Шестте апарата вече са доставени в болницата и се използват в новоразкритите COVID звена.

Неотдавна семейство от Велико Търново дари кислородни бутилки на няколко болници. А несъмнено доброто е заразно. Доказваме го с поредния благороден жест, но този път от Бургас.

"Понеже разбрах, че тези кислороди трябват за движение, и отидох. Щях да купя повече, но имаше само два. Няма как да не помогнат. На днешния ден не достигат средства. Парите ги давам там, където е най - в окръжна болница-Бургас. Сега правя, каквото мога. Парите могат трудно да се печелят, но се печелят", каза дарителят Иван Кузманов от Бургас.
Той се занимава със зърнопроизводство. Убеден е, че бедността не идва от липсата на пари, а от липса на морални качества. Затова купува с лични средства животоспасяващите апарати за лечение с кислород. И това не е първото дарение, което прави.

"Още в самото начало, когато влезе COVID, реших да даря 30 000 лв. Стана така, че медиците получиха затруднение - тези, които са на първа линия, и дарих още 11 000 лв. Не им достигат средства. Не сте ли го разбрали? Много средства им трябват и моите пари едва ли ще им решат проблема. Все пак това мога, това правя", допълни Иван.
Дарените бройки кислородни концентратори извличат кислород от въздуха и не е нужно да се включват към инсталация. Апаратите са мобилни и могат да се използват от пациенти с дихателна недостатъчност.

"Разбира се, че сме изключително благодарни. Всеки жест е важен, изключително важен. Защото много помага и осигурява възможност тези хора да получат кислород, тъй като по друг начин няма как да се получи", заяви говорителят на УМБАЛ-Бургас Юлия Андреева.
Няма как, защото в момента в новоразкритите COVID отделения все още се изгражда нова кислородна инсталация. Дотогава болницата ще осигурява кислородолечението с дарената мобилна апаратура, която ще спаси не един човешки живот. И ако днес не сме направили добро, то утре също няма да е късно.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.