0

Р ано сутринта в събота в зоопарка във Варна се е случило едно щастливо събитие, съобщиха служители в него. Голямото семейство на животните там се сдоби с един нов член на маймунското семейство.

Рано сутринта в събота в зоопарка във Варна се е случило едно щастливо събитие, съобщиха служители в него. Голямото семейство на животните там се сдоби с един нов член на маймунското семейство.

Това е малко маймунче, за което се грижат родителите му Кънчо и Алекс. От зоопарка съобщават, че малкото маймунче се родило по изгрев, а майката Алекс вече гордо го показва на всички посетители.

Служителите коментират още, че наред с това продължава успешното аклиматизиране на малките лъвчета – братче и сестриче, които се родиха в Благоевград. След отказа на майка им да се грижи за тях, бяха прехвърлени във Варна, където растат под специални грижи.

Благодарение на грижите към животните, във Варна тази година се родиха много бели бебета, което е много интересен феномен. На 23 април се роди рядко срещано бяло двугърбо камилче, взело интересната окраска от майка си Ева, докато баща му Леми е кафяв. Малкият Айвън е много любопитен и вече е любимец на малки и големи посетители в зоопарка.

През месец май, в зоопарка се родиха три бели вълчета. Серията от бели животни допълват двойка елени от вида лопатар, пристигнали от зоопарка в Кнежа през месец юли. Очаква следващата година те да станат родители за първи път.

Сред най-новите обитатели на зоопарка пък са кокошки от породата Апенцелер. Очаква се догодина да дадат първото си потомство. Други нови обитатели са и две Патагонски мари. Това са южноамерикански гризачи с размери от 60-70 см.