Новите доставчици за училищата валидират графиците си до 14 февруари

Новите доставчици за училищата валидират графиците си до 14 февруари

Всички одобрени кандидати от проведения допълнителен прием в периода от 17 до 21 декември 2018 г, по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ да валидират график за датите на доставка до 14 февруари, чрез създадената онлайн платформа, напомнят от Държавен фонд „Зеамеделие“.

Списъците с одобрените заявители по двете схеми са публикувани на страницата на ДФЗ. Когато доставчиците по схемата са двама, те трябва да изготвят и да представят съвместен график, в съответствие с броя на доставките на всеки от тях, съгласно издадените актове за одобрение. Валидирането на съвместен график за доставка е задължение и на двамата одобрени доставчици. В случай, че това задължение не бъде изпълнено, ДФ „Земеделие“ ще пристъпи към оттегляне на одобрението, в съответствие с разпоредбите на чл. 15а, ал. 2 от наредбата, уточняват от разплащателната агенция.

При изготвяне на съвместния график от двама одобрени доставчици по схемите, следва да се спазва изискването за извършване на не повече от 10 доставки по схема общо и от двамата доставчици на месец, както и да не се припокриват дати на доставки за едно и също учебно заведение по една и съща схема от двамата. Продължават да важат изискванията за доставка на минимум 4 вида плод и поне 1 доставка на прясно мляко месечно за учебно заведение, напомнят от ДФЗ.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.