0

Г ерманският автомобилен производител Volkswagen представи своя първи изцяло електрически модел със спортни динамични характеристики - ID.4 GTX. Новият електрически SUV е първият модел на марката Volkswagen, използващ основата на модулната конструктивна платформа за модели с електрическо задвижване MEB, който предлага система за двойно предаване с два електромотора и привлекателен дизайн. Новият Volkswagen ID.4 GTX ще дебютира на пазара в Европа през лятото на 2021 година.

Германският автомобилен производител Volkswagen представи своя първи изцяло електрически модел със спортни динамични характеристики - ID.4 GTX. Новият електрически SUV е първият модел на марката Volkswagen, използващ основата на модулната конструктивна платформа за модели с електрическо задвижване MEB, който предлага система за двойно предаване с два електромотора и привлекателен дизайн. Новият Volkswagen ID.4 GTX ще дебютира на пазара в Европа през лятото на 2021 година.

Новият спортен електрически модел ID.4 GTX използва по един електромотор на предния и на задния мост. Общата максимална електрическа мощност на двата мотора възлиза на 220 кВт или 299 к.с., като те могат да работят заедно под формата на електрическа система за двойно предаване.

Благодарение на системата за двойно предаване с два електромотора, новият Volkswagen ID.4 GTX е в състояние да ускори от 0 до 60 км/ч само за 3,2 секунди, а за класическия спринт от 0 до 100 км/ч са му необходими само 6,2 секунди. Максималната скорост на модела е електронно ограничена до 180 км/ч. Комбинираният разход на електроенергия е 18 кВтч/100 км.

Новият електромобил ID.4 GTX показа нагледно способностите на интелигентно управляваната система за двойно предаване, като по време на представянето се изкачи без усилие на рампа с наклон от 37,5%. Максималният въртящ момент на електрическото задвижване е на разположение във всеки момент веднага след потеглянето и може да се почувства в отличното поведение на новия модел във всеки завой. Водачът може да разчита на удобството на уникалния Head-up дисплей с възможности за разширена реалност и на богатата гама асистиращи системи.

Дизайнът на екстериора на новия Volkswagen ID.4 GTX излъчва здравина и динамика. Познатата светлинна лента в предната част е съчетана с трите елемента със структура на пчелна пита, които формират дневните светлини. Те придават спортен характер на новия модел дори в неподвижно състояние и в същото време демонстрират връзката с дизайна на Golf GTI.

Освен с изцяло новото оформление на броните, вниманието отзад привличат елементи като триизмерните LED блокове на задните фарове и Х-образната светлинна графика на стоповете. Цветовете на външните лакови покрития също са по-ярки и впечатляващи от тези при моделите със задно предаване. Покривът и задният спойлер са лакирани в черно, докато гредите в рамката на покрива са изпълнени в бляскав антрацитен нюанс.

Вътрешното пространство на новия Volkswagen ID.4 GTX изпъква с нова цветова схема, при която екологичната устойчивост е отразена в оцветената в тъмносин нюанс горна част на арматурното табло и вложки от изкуствена кожа в облицовките на вратите.

Червените контрастни шевове символизират динамиката, спортния дух и мощ, като добавят приятен цветен акцент към седалките. Емблемата GTX е поставена на видно място върху волана, на облицовките на праговете и под формата на перфориран мотив в горната част на облегалките на предните седалки.