Новият сайт на НАП достъпен от днес следобед

Новият сайт на НАП достъпен от днес следобед

Новият сайт на Националната агенция по приходите (НАП) ще бъде достъпен от днес, в 16.00 ч., съобщи ведомството. В ранния следобед потребителите ще имат достъп да основно преструктурирания сайт, който е съвместен проект между НАП и Държавна агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ), като порталът използва инфраструктура и софтуер на ДАЕУ.

"Новият сайт е основно преработен, отчитайки потребителските нужди и предпочитания, заедно с напълно нов визуален дизайн", коментират от приходната агенция. Мнения, впечатления и препоръки от работата със сайта потребителите може да се изпращат на имейл prd@nra.bg

Как се работи с новия сайт на НАП вижте ТУК.

Както вече бе споменато обаче, това е само част от цялостната оптимизация.  През юли месец 2021 г. предстои да бъде внедрен напълно новият портал за електронни услуги на НАП.

Обновяването на сайта става по ОП "Добро управление", съфинансирана от Европейски съюз (ЕС) чрез Европейския социален фонд. Общата стойност на проекта е 2.5 млн. лв., от които близо 2.2 млн. лв. са европейски средства, а 386.5 хил. лв. са национално финансиране. Към момента близо 90 на сто от комуникацията на НАП се извършва по електронен път. Пример за това е изпращането на данъчни декларации, което може да стане през портала за е-услуги на НАП.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.