0

Б ританският автомобилен производител Land Rover представи официално новия Range Rover в Кралската опера в Лондон. Новото пето поколение на „Императора“ дефинира модерния лукс чрез своя привлекателен дизайн, осигурявайки повече от всякога изтънченост, богат избор на клиентите и възможности за персонализация.

Британският автомобилен производител Land Rover представи официално новия Range Rover в Кралската опера в Лондон. Новото пето поколение на „Императора“ дефинира модерния лукс чрез своя привлекателен дизайн, осигурявайки повече от всякога изтънченост, богат избор на клиентите и възможности за персонализация.

Вече 50 години Range Rover е оригиналният луксозен SUV, който съчетава спокоен комфорт и стабилност с неудържима проходимост. Новият Range Rover съчетава с лекота изумително модерно излъчване и естетическа грация с най-новите технологии и постоянна свързаност, като за първи път се предлага и интериор със 7 места.

Петото издание на луксозния SUV изпъква със съвременна интерпретация на характерния профил на предшествениците си, за да създаде невероятен дизайнерски образ на модела. Новият Range Rover е най-желаният автомобил на британската марка, създаван някога и ще продължи да бъде „Императора” в света на луксозните SUV в глобален мащаб.

Новият Range Rover носи отличителните характеристики на предшествениците си със снижаващ се покрив, масивна профилна линия и по-ниски, издигащи се прагове. Характерният къс преден надвес, внушителната предна част, изправеното предно стъкло и масивната задна част, която се стеснява нагоре, са ключови елементи при създаването на пропорциите на всеки Range Rover и допринасят за уникалното му присъствие. Новият SUV впечатлява с изтънчен и солиден външен вид, а новите скрити преди да светнат задни светлини ще се превърнат в подписа на Range Rover.

Новият Range Rover съчетава съвременни технологии с модерен лукс, за да осигури несравнима изтънченост за всеки пътник и е първият модел, който използва новата гъвкава модулна надлъжна архитектура MLA-Flex на Land Rover. Новата платформа предлага възможност за избор от две конструкции на шасито със стандартно и дълго междуосие и гъвкав интериор с 4, 5 или 7 места.

Комфортът и благосъстоянието на пътниците в салона са подобрени от функцията за професионално пречистване на въздуха в купето, с модерна технология за намаляване на алергените и отстраняване на патогените, за да спомогне за значително намаляване на миризмите и вирусите. Модерната технология nanoeTM X значително намалява вирусите и бактериите, включително SARS-CoV-2, както и филтрира фините прахови частици.

Тапицерията в салона на новия Range Rover включва текстил от вълнена смес, който ще се предлага като опция за интериор без кожа. Неговата вълнена смес е топла и галеща, което го прави перфектния текстил за комбинация с материята Ultrafrabraics, която има всички тактилни качества на кожата, но е с 30% по-лека и генерира със 75% по-малко емисии на CO2.

За несравнимия комфорт и изтънченост на новия Range Rover допринасят набор от иновативни технологии, като например за активно потискане на шума, която използва микрофони от външната страна на автомобила и високоговорители в подглавниците вътре в него, за да създаде тихи лични зони за пътниците в купето.

Новият Range Rover предлага интуитивен гласов контрол с естествени команди, което позволява на клиентите да управляват всички функции за информационно-развлекателни услуги и избор на музикални записи, навигация или телефонни контакти, като държат ръцете си на волана и не свалят погледа си на пътя.

Новата платформа MLA-Flex на Land Rover може да съвмести двигател с вътрешно горене, Plug-in хибрид и изцяло електрически мотор. Тя предлага възможност за избор от ефективни меки хибридни и Plug-in хибридни двигатели. През 2024 г. към гамата ще се присъедини и изцяло електрическият Range Rover, който ще бъде първият от серията изцяло електрически автомобили на Land Rover.

Range Rover SV обгръща пътниците с клубна атмосфера

Успоредно с новия Range Rover, в Кралската опера в Лондон беше представен и новият Range Rover SV, който ще предостави на клиентите още повече възможности да създадат наистина индивидуален автомобил. Новият Range Rover SV е изработен ръчно от специалното подразделение на Land Rover - Special Vehicle Operations и представлява уникална интерпретация на лукса и персонализацията на оригиналния Range Rover. Новият модел ще бъде наличен за продажба по-късно през 2022 г. Новият модел ще бъде първият автомобил, който ще носи логото SV, който ще стои на всички нови автомобили, лансирани от Special Vehicle Operations в бъдеще.

Новият Range Rover SV е изящна интерпретация на лукса и персонализацията на модела, превърнало се в олицетворение на майсторска ръчна изработка. Материалите за ексклузивните дизайнерски елементи на Range Rover SV включват блестящи метални плочки, гладка керамика, сложна мозайка, както и избор от богат избор от висококачествени кожи или устойчива текстилна материя Ultraafabrics.

Предлагат се две допълнителни дизайнерски комбинации, наречени SV Serenity и SV Intrepid, които представят двуцветни контрастиращи интериорни решения на предните и задните седалки. Великолепният четириместен пакет SV Signature Suite предлага функционални подобрения, включително електрически разгръщаща се клубна масичка и хладилно отделение.

От средата на 2022 година ще бъде наличен Plug-in хибриден електрически автомобил PHEV с увеличен пробег и с мощност 510 и 440 к.с. Този модел ще разполага с автономен пробег в изцяло електрически режим от 100 км по WLTP, които осигуряват емисии на CO2 под 30 г/км. Те предоставят очакван пробег в изцяло електрически режим в реални условия до 80 км - напълно достатъчно за типичните клиенти на Range Rover да изминават до 75% от пътуванията си с използване само на електрическа енергия.

Обичайната проходимост и стабилност на Range Rover се осигуряват от новаторската интегрирана система на Land Rover за управление на шасито, която контролира най-изчерпателния набор от шаси технологии, монтирани някога на автомобил от този вид. Кормилното управление на всички колела осигурява по-голяма стабилност при висока скорост и най-малкия диаметър на завой от всички автомобили на Land Rover.

Усъвършенстваното електронно въздушно окачване реагира превантивно спрямо пътя отпред, използвайки навигационни данни. Новата технология за динамични реакции Dynamic Response Pro осигурява бързо реагиращ електронен контрол на накланянето с цел повишена стабилност и пъргавина във всяка среда.

Изцяло новият Range Rover е проектиран, разработен и конструиран във Великобритания и ще бъде произвеждан само в завода на Land Rover в Солихъл, на нова най-съвременна производствена линия. Инвестицията в завода ще доведе до подобрено качество, като на една и съща линия ще се сглобяват ефективни меки хибридни, Plug-in хибридни и изцяло електрически варианти на новия Range Rover.