0

П реди повече от 9 години на автомобилната сцена се появи Nissan Juke и промени статуквото при моделите с повишена проходимост и увеличен просвет. От появата си през 2010 година, на европейския пазар моделът е продаден в почти 1 милион екземпляра. Със своята оригинална визия, компактни размери и модерен интериор, първият Nissan Juke постави началото на нов автомобилен клас, в който вече почти всички производители създадоха собствен модел. Сега дойде време за второто поколение на Nissan Juke, което пристига, за да разтърси сегмента отново.

Преди повече от 9 години на автомобилната сцена се появи Nissan Juke и промени статуквото при моделите с повишена проходимост и увеличен просвет. От появата си през 2010 година, на европейския пазар моделът е продаден в почти 1 милион екземпляра. Със своята оригинална визия, компактни размери и модерен интериор, първият Nissan Juke постави началото на нов автомобилен клас, в който вече почти всички производители създадоха собствен модел. Сега дойде време за второто поколение на Nissan Juke, което пристига, за да разтърси сегмента отново.

Новият Nissan Juke направи своя световен дебют едновременно в пет града в Европа - Лондон, Париж, Милано, Барселона и Кьолн. Второто поколение на японския кросоувър ще впечатли европейските потребители с оригиналния си дизайн, новите технологии и динамика, съчетани с впечатляващо просторно купе и практичността, предлагана от автомобилите с повишена проходимост и увеличен просвет.

Новият Nissan Juke допада на европейските потребителите със забележителния си дизайн. Елегантните линии на каросерията, атлетичните черти, увеличеното пространство за пътниците и модерният интериор задават нови стандарти в дизайна на Nissan Juke. Новият модел е оборудван със съвременни технологии, които правят шофирането по-лесно, забавно и безопасно. Второто поколение на Nissan Juke е пораснало и сега размерите му са дължина 4210 мм, широчина 1800 мм и височина 1595 мм. Въпреки увеличените си размери, Nissan Juke остава компактен, а в сравнение с предшественика си е и по-лек с 23 кг.

Новият Nissan Juke се предлага в ексклузивния цвят Fuji Sunset, който допълва гамата от 11 екстериорни цветови предложения. Моделът е променен и отвътре, като е по-просторен за пътниците и разполага с повече място за багаж. Пространството за коленете на пътниците на втория ред седалки е увеличено с 5,8 см, мястото под тавана е нараснало със 1,1 см, а обемът на багажника е увеличен с 20% достигайки 422 литра. Усъвършенстваният интериор предлага стил и комфорт в съчетание с подобрена позиция за водача и повече възможности за съхранение на предмети.

Новите приятни за докосване материали на таблото и тапицерията на вратите създават премиум усещане, подсилено от стандартните спортни седалки тип корито, тапицирани с алкантара или кожа. С широка гама опции за персонализация, новото ниво на оборудване N-Design дава възможност на всеки клиент да направи своя нов Juke наистина уникален. Възможността за избор на цвят на купето, покрива, както и на кожата на интериора спомагат за пълното разкриване на градския спортен характер на Juke. Възможностите на екстериорна персонализация включват избор на декоративни елементи и цветни акценти на 19-инчови алуминиеви джанти.

Моделът е оборудван с най-съвременните информационно-развлекателни и технологии, подпомагащи водача. Благодарение на интелигентната мобилност на Nissan, новият Juke е най-свързаният до момента модел на марката, предлагайки на водача истински команден център. Новият Nissan Juke ще се предлага с иновативната технология ProPilot, която предлага електронно контролирано управление, ускорение или спиране. Технологията ProPilot е създадена за движение по магистрала и спомага за по-лесно справяне със задръстванията и натоварения трафик.

Освен това новият Juke е оборудван с пълен набор от системи за безопасност, включващи интелигентен спирачен асистент с възможност за разпознаване на пешеходци и велосипедисти, система за разпознаване на пътните знаци, система за поддържане лентата на движение, система за разпознаване на трафик при маневриране назад и система за предупреждение при наличие на автомобил в сляпата зона, единствено предлагана в този сегмент от Nissan. Освен че предупреждава водача за наличие на автомобил в сляпата зона, при необходимост тази система връща колата в лентата на движение.

С новата информационно-развлекателна система NissanConnect, клиентите могат да използват Apple CarPlay или Android Auto, за да изведат любимите приложения от своя смартфон на 8-инчовия интерактивен дисплей на автомобила. Собствениците на Nissan Juke вече ще могат дистанционно да отключват или заключват автомобила си през своя смартфон. За по-голямо удобство те ще могат дистанционно да проверяват налягането на гумите на автомобила или нивото на маслото. Пътниците могат да се възползват и от висококачествената аудиосистема Bose Personal Plus с 8 високочестотни говорителя, четири от които са вградени в подглавниците на предните седалки.

Новият Nissan Juke е оборудван с ефективен 1,0-литров 3-цилиндров бензинов двигател с турбокомпресор. Двигателят развива мощност от 117 к.с. и е съчетан с 6-степенна механична или 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител, които му осигуряват динамично поведение, комбинирано с повишена икономичност. Водачът има възможност за избор между три режима на работа – екологичен, стандартен и спортен, в зависимост от пътните условия и настроението си.

Изцяло новият Nissan Juke ще се произвежда в един от най-съвременните европейски заводи на Nissan в Съндърланд, Великобритания. Очаква се продажбите в България да започнат в края на 2019 година.