0

К омпактният всъдеход Land Rover Discovery Sport първоначално беше създаден на базата на първия Range Rover Evoque. Обновеният модел Discovery Sport премина на платформата на второто поколение на Evoque, която подобрява комфорта и управлението, като подкрепя електрификацията с модерни хибридни версии. След модернизацията Discovery Sport изпъква с освежен дизайн, подобрен интериор и добавя множество съвременни технологии за истински офроуд до лимита на възможностите.

Компактният всъдеход Land Rover Discovery Sport първоначално беше създаден на базата на първия Range Rover Evoque. Обновеният модел Discovery Sport премина на платформата на второто поколение на Evoque, която подобрява комфорта и управлението, като подкрепя електрификацията с модерни хибридни версии. След модернизацията Discovery Sport изпъква с освежен дизайн, подобрен интериор и добавя множество съвременни технологии за истински офроуд до лимита на възможностите.

Безупречната инженерна изработка на най-бързо продаващия се Land Rover, произвеждан някога, е доста по-ефективна, технологично напреднала и по-многофункционална от всякога. В същото време тя гарантира безопасност за всички в купето и високо ниво на комфорт.

Външният дизайн на новия Land Rover Discovery Sport е претърпял изтънчена еволюция. Пропорциите са оптимизирани за проектиране на по-впечатляващо визуално представяне, с нови LED фарове отпред и отзад, нова решетка и броня. Новото Discovery Sport се предлага във версии на оборудване S, SE и HSE, както и в ниво R-Dynamic, което се отличава със сиви алуминиеви джанти, уникални предни и задни брони и хромирани елементи Shadow Atlas на предния и задния капак.

Новият Land Rover Discovery Sport използва рационално своите компактни външни размери с универсален интериор, който е подобрен, за да оптимизира вътрешното пространство. Новият интериор разполага с нов интерфейс за развлечения, както и с най-новите технологии и функции за свързаност. В същото време изтънченият салон осигурява превъзходно вътрешно пространство със 7 места (5+2) и лесно съхранение на малки предмети във всичките три реда и увеличение от 20% на капацитета на горивния резервоар до 65 литра. Вътре в салона висококачествените материали и новата информационно-развлекателна 

система Digital Pro превръща купето в едно изтънчено, но практично пространство.

Новите седалки на всеки един от трите реда осигуряват подобрен комфорт и гъвкавост, благодарение на голяма функционалност и 24 възможни комбинации за настройване. В салона на Discovery Sport правят впечатление правят седалките с контрастни шевове, черните пера за превключване на предавките и спортните декоративни лайсни на праговете.

Новият Land Rover Discovery Sport е истински всъдеход, който олицетворява същината на семейството на Discovery - невероятните офроуд качества, които позволяват на собствениците и техните семейства да опознаят света и да достигнат до непознати за обикновения човек места. Високопроходимият модел комбинира сигурно управление на всякакъв терен, включително дълбочина на газене от 600 мм. 

Стандартното оборудване включва системата за задвижване на всички колела

Terrain Response 2, която автоматично разпознава повърхността, регулирайки въртящия момент до абсолютно съвършенство в зависимост от условията на шофиране. За да се постигне максимална ефективност, новото Discovery Sport се възползва от технология, която представлява модул за трансфер на мощност на предния мост, който разпределя задвижването към задните колела при постоянен режим, намалявайки загубите на триене и повторното включване на функцията за двойно задвижване за по-малко от 500 милисекунди.

Новата платформа се нарича PTA (Premium Transverse Architecture) и подобрява комфорта и управлението, като всячески подкрепя електрификацията с модерни хибридни версии. Взимайки предвид електрификацията, новата платформа PTA на Land Rover позволява въвеждането на нов 48-волтов двигател Mild Hybrid (MHEV) в Discovery Sport. Системата използва монтиран на двигателя стартов генератор, който събира енергия, която обикновено се губи по време на ускорение, като я съхранява в подова батерия.

При скорост под 20 км/ч двигателят се изключва, когато водачът използва спирачките

и разпределя запазената енергията, за да подпомогне мотора при ускоряване, намалявайки разхода на гориво. Новият двигател и трансмисии са тихи и ефективни за управление, като гарантират икономии, независимо дали сте в задръстване до училището или шофирате към планината. Новата конструкция на модела е с 13% по-твърда от тази на предшественика си и има здраво закрепени подрами, които намаляват шума и вибрациите вътре в автомобила, подобряват комфорта и осигуряват максимална безопасност в случай на сблъсък.

Иновациите не спират до тук. Новото Discovery Sport впечатлява с интелигентни настройки, които използват алгоритми на изкуствен интелект. Те научат предпочитанията на водача, автоматично регулирайки функциите за масаж, позициите на седалките, настройките за музика и климат, както и позиционирането на кормилната колона, за да отговарят на предпочитанията на своя собственик. Внимание заслужава и адаптивният круиз контрол с асистент за управление, които центрират автомобила в лентата на шофиране на база пътна маркировка, като същевременно поддържат безопасно разстояние от превозното средство отпред. Други активни функции за безопасност включват помощник за поддържане на лентата за движение, автономно аварийно спиране и монитор за състояние на водача.

Новият Land Rover Discovery Sport се предлага с интелигентно огледало за обратно виждане, което се превръща във видео екран с едно натискане на бутон, за да се визуализира пространството зад автомобила. Водачът разполага и с технология, която позволява виртуален 180-градусов изглед под автомобила върху сензорния екран в купето, като ефективно превръща предния капак на колата в невидим за окото.