0

Л уксозният всъдеход Land Rover Discovery е обновен до неузнаваемост. Петото поколение на функционалния модел идва с по-ефективни 6-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели, усъвършенствана информационно-развлекателна система Pivi Pro, превъзходен комфорт и подобрена практичност, които превръщат Discovery в един от най-способните, свързани и универсални 7-местни премиум SUV в света. Новото Discovery ще е налично на българския пазар от пролетта на тази година.

Луксозният всъдеход Land Rover Discovery е обновен до неузнаваемост. Петото поколение на функционалния модел идва с по-ефективни 6-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели, усъвършенствана информационно-развлекателна система Pivi Pro, превъзходен комфорт и подобрена практичност, които превръщат Discovery в един от най-способните, свързани и универсални 7-местни премиум SUV в света. Новото Discovery ще е налично на българския пазар от пролетта на тази година.

Новият Land Rover Discovery съчетава еволюция на дизайна с гъвкав и интелигентен интериор, който олицетворява духа на семейното приключение. Благодарение на това, Discovery е първокласен семеен SUV повече от 30 години. Новият SUV предлага нови нива на изтънченост, привлекателност и ефективност, като същевременно запазва способността си както на пътя, така и извън него. Новият луксозен всъдеход се грижи за пътниците с нова система за филтрация на въздуха в купето, софтуер по въздуха и с подобрена система на задвижване Terrain Response 2.

Дизайнът на Land Rover Discovery запазва характерните пропорции и отличителен силует с висок преден капак и стъпаловиден покрив, но сега моделът предлага смела еволюция в екстериора, която проектира по-уверено присъствие на пътя. Новите LED предни фарове с дневни светлини са разположени по-ниско и създават по-целенасочен външен вид. Предните и задните мигачи са анимирани.

Предната броня е преработена и е с по-широка графика, а новите странични отвори придават по-целенасочен и динамичен външен вид. В задната част новото Discovery разполага с нови LED светлини, които са свързани от нов панел в гланциран черен цвят. Панелът включва надпис Discovery, предоставяйки по-чиста задна графика. Отвън новата спортна модификация R-Dynamic добавя поредица от уникални дизайнерски елементи в черен цвят Gloss Black и сребристо матов цвят Shadow Atlas.

Отвътре новият Land Rover Discovery разполага с подобрения, предназначени да подчертаят първокласната позиция и майсторство на 7-местния семеен SUV с просторно купе, включващо модерната информационно-развлекателна система Pivi Pro. Преработената централна конзола разполага със значително по-голям 11,4-инчов сензорен екран, който осигурява бърз и интуитивен интерфейс.

Системата Pivi Pro е с опростена структура на менюто и новаторски дизайн, като осигурява незабавни реакции, дори когато стартирате автомобила за първи път. В комбинация с 12,3-инчовия интерактивен дисплей на водача, новата мултимедия осигурява триизмерни карти с висока разделителна способност в рамките на екрана, оставяйки централния сензорен екран свободен за управление на други приложения.

Екранът може да бъде конфигуриран да показва два изгледа едновременно, според желанието на водача и предпочитанията на пътника до него. Цветният Head-up дисплей представя информация директно на нивото на очите на водача, без той да отклонява поглед от пътя напред. Интеграцията на смартфона също е лесна, благодарение на Apple CarPlay, докато усъвършенстваната технология Bluetooth може да свърже два смартфона едновременно.

Стандартно се предлага и Android Auto, както и безжично зареждане с технология за усилване на сигнала. Комфортът на пътниците се поддържа от системата за йонизация на въздуха в купето, която вече се предлага с технологията за филтриране на въздуха PM2.5. Системата сканира активно входящия въздух, измервайки неговото качество и автоматично използва филтри, за да намали нивото на алергени, токсини и вредни частици в купето.

Обновеният Land Rover Discovery запазва първокласната семейна функционалност и разполага с до 7 места за пътници. Дори със седем използвани седалки, обемът на багажника е 258 литра. При използване на 5 места, товарното пространство е 2485 литра. Клиентите могат лесно да конфигурират седалките с помощта на централния сензорен екран. Седалките от втория ред са преработени за повишен комфорт.

Новото Discovery представя три нови редови 6-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели Ingenium с 48-волтова технология Mild Hybrid за подобрена ефективност и производителност. Семейството на редовите 6-цилиндрови турбодизелови двигатели се предлага с мощност от 249 к.с. за D250 и 300 к.с. при D300, докато най-мощният турбобензинов агрегат P360 осигурява 360 к.с.

Новите двигатели се предлагат заедно с 2,0-литровия 4-цилиндров бензинов турбодвигател P300 с мощност 300 к.с. и с нова интелигентна система за задвижване на всички колела 4х4. Новата 48-волтова хибридна технология гарантира, че новите двигатели отговарят на най-строгите световни изисквания за вредни емисии и осигуряват подобрени реакции.

Новият Land Rover се предлага в нива на оборудване Discovery, S, SE и HSE, в спортен облик R-Dynamic или като практичен търговски модел с 2024-литров товарен отсек, допълнителни подови шкафчета за съхранение и същия максимален капацитет на теглене от 3500 кг като останалата част от гамата.

Новата интелигентна система за задвижване на всички колела подобрява сцеплението, динамиката на пътя и ефективността на задвижването, което води до по-нисък разход на гориво и по-ниски емисии на CO2, без да прави компромис с възможностите на всякакъв терен.