0

С лед като изцяло новият Ford Focus стана един от най-продаваните автомобили в Европа, моделът прави фурор и на пазара у нас. От вносителя на Ford у нас „Мото-Пфое” съобщиха, че интересът към модела е огромен, а доставките се изпълняват по график. Българските потребители имат предпочитания към по-високите нива на оборудване. Превес сред клиентите взимат версиите с 5 врати, а почти половината автомобили са във високите нива на оборудване ST-Line Business, Titanium, Titanium Business и Vignale.

След като изцяло новият Ford Focus стана един от най-продаваните автомобили в Европа, моделът прави фурор и на пазара у нас. От вносителя на Ford у нас „Мото-Пфое” съобщиха, че интересът към модела е огромен, а доставките се изпълняват по график. Българските потребители имат предпочитания към по-високите нива на оборудване. Превес сред клиентите взимат версиите с 5 врати, а почти половината автомобили са във високите нива на оборудване ST-Line Business, Titanium, Titanium Business и Vignale.

Почти по равно се поделя изборът между бензиновите и дизеловите агрегати, като по-голямата част от бензиновите двигатели са 6-кратния световен шампион 1.0 EcoBoost, а сред дизелите пълно превъзходство демонстрира по-мощната версия на 1.5 TDCi със 120 к.с.

Стабилното и сигурно пътно поведение на Ford Focus е запазен знак за модела още от първото поколение през 1998 г. При изцяло новия Focus представянето на пътя е изведено на ново стъпало и запазва лидерската позиция на модела, като управлението е по-интуитивно и възнаграждаващо за водачите в сравнение с който и да е компактен семеен автомобил в Европа. Новият Ford Focus беше отличен с максималните 5 звезди за безопасност от независимата организация Euro NCAP, превръщайки се в един от първите автомобили, преминали новите по-строги тестове на организацията.

От старта на продажбите му в Европа през лятото на 2018 г. досега, новият Focus завоюва вече 12 престижни отличия, включително две титли „Кола на годината”. Новият Focus е един от седемте претендента за „Кола на годината“ в Европа, който ще бъде обявен през март 2019 г.

Изцяло новият Ford Focus се предлага във версии с 4 и 5 врати, и комби, като всички те са налични за поръчка у нас. Моделът се произвежда в завода на Ford в Саарлуис, Германия. Освен популярната версия ST-Line, разнообразната гама включва също стилните Focus Trend и Titanium и луксозния Vignale, както и кросоувъра Focus Active.

Една от основните причини клиентите да избират новия Focus е голямото разнообразие от модерни технологии, характерни за по-високия клас автомобили, включително множеството системи за безопасност. В помощ на водача на Ford Focus има богата гама от технологии, включваща три радара, две камери и 12 ултразвукови сензора. Освен това шофьорът разполага с адаптивен круиз контрол с функцията Stop & Go, система за разпознаване на пътните знаци за скорост, придържане в средата на пътното платно и интелигентен ограничител на скоростта, адаптивни фарове с новата, базирана на камера функция прогнозно завиване и отчитане на пътните знаци, асистент за избягване на препятствия и предупреждение за грешна посока, за първи път достъпно за клиентите в Германия, Австрия и Швейцария.

Точно пред погледа на водача на Ford Focus се намира проекционен дисплей, който му помага да се фокусира върху пътя, докато широъгълна камера за обратно виждане предлага 180-градусов изглед към задната част на автомобила за по-добра видимост при излизане на заден ход от паркоместа. Система за следене на мъртвата точка със сигнализация за страничен трафик предупреждава водачите, излизащи на заден ход от паркомясто, за автомобили, които може скоро да преминат зад тях и сега за първи път може да приложи спирачките, за да избегне или смекчи ефекта от евентуален сблъсък, ако водачите не реагират на предупрежденията.