Нови зони за паркиране край Острова в Пазарджик

Нови зони за паркиране край Острова в Пазарджик

Нови зони за паркиране ще има край парк-остров“ Свобода“ в Пазарджик, съобщи кметът на общината Тодор Попов. 

Той допълни, че общината е решила да се възползва от започналия ремонт на ул. "Стефан Стамболов" и възможността, която се открива и да се обособи територия за паркиране от западната страна на моста. “Всички знаем, че Островът е най-посещаваната част в нашия град и не достигат местата  за автомобили. А ние следваме принципа „Там, където е удобно за хората” - те са показали, че това е мястото. Тази територия ще бъде подравнена и покрита с перфоплочки. Това ще премахне неприятната гледка, когато е мокро - да бъде кално, а когато е сухо - да бъде прашно. Надявам се до активния сезон, в който нашите съграждани ще посещават повече Острова, тази отсечка, която в момента се работи, да бъде завършена.

Това са дългосрочно планирани и чакани ремонти за Пазарджик. Крайно наложително  беше това да се случи с пътя за Пловдив, а също и с инфраструктурата при влизането в града, от която ми беше неудобно. Аз искам хората да имат самочувствие, че се прибират в нашия си град, а това означава уют, удобство и естетика.”

Така Тодор Попов коментира течащите ремонтни дейности на пътя Пловдив - Пазарджик и ул. "Стефан Стамболов", позната като околовръстното, която е част от републиканската пътна мрежа, както и възможността да се изградят нови паркинг зони в Пазарджик.

Община Пазарджик е поискала промяна в проекта за ремонт на ул. "Стефан Стамболов", за да могат да се обособят нови зони за паркиране: около пешеходния мост над р. Марица от двете страни и в двете посоки, около кръстовищата с други улици и на още няколко места.

В тези участъци предвидените за подмяна нови пътни бордюри ще бъдат положени обърнати.  Промяната е свързана с бъдещи намерения на Община Пазарджик за обособяване на зони за спиране, паркиране и други, които ще се реализират поетапно. С писмо от 29.01.2020 г. на Областно пътно управление - Пазарджик е получено съгласие и потвърждение на отправеното искане. 

 

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.