Нови скандални чатове между Бобоков и Узунов: Двамата обсъждали
4

Нови скандални чатове между Бобоков и Узунов: Двамата обсъждали "Бадр" 6 месеца

Нови скандални чатове между русенския бизнесмен, който е обвиняем за аферата "Боклукгейт", Пламен Бобоков и президентския секретар по правните въпроси и антикорупция Палем Узунов, бяха разпространени тази сутрин от Специализираната прокуратура.

В съобщението се уточнява, държавното обвинение публикува информацията "във връзка отправените множество журналистически въпроси и с оглед установяване на обективната истина по досъдебното производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние". 

От спецпрокуратурата посочват, че до този момент анализът на информацията от изготвената компютърно-техническа експертиза на мобилни устройства, ползвани от бизнесмена Бобоков, е установила, че е водена активната комуникация между него и Узунов. Една от теми, по които двамата "активно" общували била по хода на адм. дело №11413/2018 - т.нар дело "Бадр" за задържания либийски танкер край Бургас. От прокуратурата категорично опровергават опитите на Узунов да излъже в ефира на bTV преди ден, когато заяви, че не знаел как е попаднало в него необявеното решение на Върховния административен съд по случая, което след това той препратил към Бобоков. 

Според данните от телефонната комуникация между двамата размяната на информация по "Бадр" стартира непосредствено след образуването на делото във Върховния административен съд.

"Видно от разменена писмена кореспонденция чрез мобилно приложение на 27.09.2018 г. „Prezident-Pl. Uzunov” пише до П.Б.: „Чакам номерчето.“ Отговорът на П.Б. до „Prezident-Pl. Uzunov” съдържа снимка, която предоставя информация за образуваното две седмици по-рано (на 13.09.2018 г.) административно дело по протест срещу предхождащо решение на Административен съд-Бургас. Самото заседание на ВАС по конкретното адм. дело е насрочено за 27.11.2018 г. Видно от разпространената от Специализирана прокуратура в края на миналата седмица информация, на 27.12.2018 г. „Prezident-Pl. Uzunov” уведомява П.Б. за съдебното решение, преди същото още да е подписано от членовете на съдебния състав. Самото решение става публично шест дни по-късно – на 02.01.2019 г.", посочват от прокуратурата.

Анализът на разменените съобщения между двамата сочи, че двамата са обсъждали предмета на адм. дело №11413/2018 в продължение на шест месеца, категорични са от прокуратурата. Експертизата на мобилните устройства, ползвани от Бобоков, установява, че с „Prezident-Pl. Uzunov” са разменени общо 61 файла, част от които съдържат и горецитираната информация за съдебни дела и решения по тях.

"Във връзка с отправени от П.У. в телевизионно интервю твърдения, че отношенията му с П.Б. са имали единствено делови характер и се свеждали до проучване на представителите на бизнеса, част от официални делегации, мобилната комуникация, осъществявана между двамата, сочи за проведени множество лични срещи", допълват още от държавното обвинение и прилагат снимка от разговор, в който двамата се уговарят да се видят в дома на Узунов в Пловдив. 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.