Нови преброителни центрове стартират работа днес

Нови преброителни центрове стартират работа днес

Подпомагащи центрове за преброяването във всички столични райони започват работа от днес - 5 октомври. Допълнителни пунктове се откриват и в страната, съобщават от Националния статистически институт (НСИ).

Всеки, който все още не е посетен от преброител и не се е преброил електронно, може да го направи с помощта на експерти в центровете. Там ще попълнят преброителната му карта и ще му обяснят всичко, което го интересува.

„Призоваваме хората да отидат в преброителните пунктове, за да ни помогнат да направим обективна моментна снимка как живее обществото ни“, заяви председателят на НСИ Сергей Цветарски, като допълни, че центровете се разкриват, тъй като много от преброителите се отказват от предварително поетите ангажименти заради нарастващия риск от COVID-19. 

Алтернативен начин да се включите в преброяването е и

да разпечатате сами преброителната карта за сградите, жилищата и населението.

Тя е публикувана на интернет сайта на преброяването https://census2021.bg в рубриката „Обща информация“.  След като попълните картата, имате три варианта - да я изпратите сканирана на census2021@nsi.bg , да я пуснете по пощата на адрес: София 1038, ул.“Панайот Волов“ № 2, Подпомагащ център, НСИ, или да я донесете лично.

НСИ открива и нов имейл адрес codecensus2021@nsi.bg , на който

хората, преброили електронно, могат да изпратят уникалните преброителни кодове.

В писмото си освен кода те трябва да напишат и община, населено място, квартал, улица, номер (или квартал, номер на блок, вход, етаж, апартамент), където живее и се е преброило съответното домакинство. 

При желание всеки би могъл да издиктува кода си и на телефонните линии на преброяването - *2021 и  (02) 9078 430.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.