Нови правила за влизане у нас (ЗАПОВЕД)

Нови правила за влизане у нас (ЗАПОВЕД)

Разширява се кръга на тези, които могат да влизат у нас от държави, които попадат в "червената зона" по заболеваемост от COVID-19. Tова става със заповед на министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, която определя нови правила за влизане в страната от страни от „червената зона“.

Според документа вече у нас мога да влизат освен български граждани ,лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване в България и членовете на техните семейства, сега могат да влизат и гражданите на ЕС, Европейското икономическо пространство и на Конфедерация Швейцария. Те ще бъдат допускани на наша територия от държава, която е в червената зона, след представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или на аналогичен документ и на отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане в България PCR тест.

Ако тези, които имат право да влязат у нас от червена зона не представят валиден COVID сертификат, то те могат да влязат в страната ако представят отрицателен PCR, но биват сложени под задължителна 10 дневна карантина.


Със същата заповед се допуска влизането в страната, без да е необходимо да представят документи за COVID-19, на деца до 12-годишна възраст, независимо от зоната, в която попада държавата от която пристигат.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.