Нови 2 специалности открива Медицински университет във Варна

Нови 2 специалности открива Медицински университет във Варна

От учебната 2021/2022 година Медицинският университет във Варна открива за обучение две нови магистърски програми към факултет „Фармация“ – „Козметология“ и „Трансфер на технологии и иновации във фармацията“.

Обучението по специалността „Козметология“ ще се провежда в задочна форма и е организирано в 4 семестъра (две учебни години). Съдържанието на учебните дисциплини е съобразено със съвременните тенденции в областта на разработване, производство, внедряване и дистрибуция на козметични продукти. Магистърската програма завършва с полагане на държавен изпит или защита на дипломна работа, след изпълнение на изискванията по учебния план. Завършилите магистри могат да се реализират в производствени предприятия на козметичната индустрия, научно-изследователски лаборатории за иновации в козметологията, лаборатории за контрол на качеството на козметични продукти, държавни и фирмени научно-изследователски институти, висши училища с възможност за надграждане с ОНС „Доктор“, собствен бизнес за производство и дистрибуция на суровини и козметични продукти.

Другата нова специалност „Трансфер на технологии и иновации във фармацията“ се провежда също в задочна форма на обучение и е организирана също в четири семестъра (две учебни години).

Завършилите магистри могат да се реализират като експерти, мениджъри и консултанти при създаването и разработването на нови високотехнологични продукти, финансиране и управление на иновации, трансформационни решения и лидерство, управление на научно – изследователски процеси, екипи, стартиране на собствен бизнес. През новата учебна година Медицински университет - Варна предлага обучение в общо 26 различни специалности. Интересът към всички тях е устойчиво висок, съобщиха от пресцентъра на висшето училище. Традиционно най-желаните специалности са „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“. На голям интерес от страна на кандидат-студентите се радва и уникалната за България специалност „Военен лекар", която се реализира съвместно с ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ - Варна и Военномедицинска академия-София. От 1 до 23 септември т.г. кандидат-студентите ще могат да подават документи за желаните от тях специалности онлайн. Всички, които се интересуват от специалностите в МУ-Варна, могат да посетят „Отворени врати в МУ-Варна“ и предварително да се ориентират за възможностите за висше образование и професионална реализация, които университетът предлага.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.