0

П ри пакета „Мобилност“ мога да обобщя, че успяхме да избегнем най-лошия сценарий, макар че не го спряхме, където искахме. Това заяви кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Андрей Новаков, който заедно д-р Иво Ралчовски се срещнаха с представители на превозвачите от област Враца.

При пакета „Мобилност“ мога да обобщя, че успяхме да избегнем най-лошия сценарий, макар че не го спряхме, където искахме. Това заяви кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Андрей Новаков, който заедно д-р Иво Ралчовски се срещнаха с представители на превозвачите от област Враца.

Той припомни, че, ако бяха участвали при гласуването всички евродепутати от България, законопроектът е нямало да мине на първо четене с толкова негативни текстове. Според Новаков най-вероятно ще има нов еврокомисар по транспорта, което може да доведе до положително развитие на ситуацията.

„Взел съм решение за себе си, че ако имам подкрепата на хората, ще поискам членство в комисията по транспорт, така че по най-прекия начин да работим за българския интерес“, изтъкна той. Новаков подчерта, че много важно кои ще са новите евродепутати. „Горд съм, че съм заедно в листата с д-р Иво Ралчовски, защото виждам колко е уважаван в Северозапада и хора се отнасят с респект към него”, добави кандитадът за ЕП.

„ГЕРБ е партията, която се чува в европарламента“, заяви Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ д-р Иво Ралчовски и допълни, че за него е чест да бъде в такъв силен отбор, заедно с изключителни професионалисти, които имат познания и капацитет да работят в ЕП и да носят все повече позитиви за България и Северозападния регион.

„Аз съм убеден, че тези избори ще протекат в правилната посока, за да изпратим силен отбор в Европа”, завърши д-р Ралчовски.

„Убеден съм, че това ще раздвижи транспортния бизнес в региона и фирмите ще бъдат много по-печеливши, особено когато имат и добро лоби в Европейския парламент в лицето на Андрей Новаков и д-р Иво Ралчовски”, коментира Кметът на Община Враца Калин Каменов, който отбеляза, че със завършването на скоростната отсечка от Ботевград до Видин транспортният поток ще се увеличи драстично.

„По време на ремонта на отсечката Мездра – Ботевград ще има алтернативни маршрути“, отговори областният управител Малина Николова на въпрос от представителите на превозвачите. „Очаква се в програмата на АПИ да бъде включен ремонт на пътя Мездра – Роман, така че ще има възможност по време на ремонта на Мездра - Ботевград да се движим без проблеми“ ,добави още тя, като даде за алтернатива и ремонтираният път през Искърското дефиле. „В тазгодишната програма на АПИ е заложен текущ ремонт и на пътя през Витиня, който ще се ползва много активно”, завърши Малина Николова.