Нова станция мери качеството на въздуха в Русе

Нова станция мери качеството на въздуха в Русе

Нова автоматична станция ще измерва качеството на атмосферния въздух в Русе. Тя е наета от община Белене за срок от две години.

Станцията е монтирана е в двора на Помощното училище „Д-р Петър Берон“, като служители на общинското предприятие "Комунални дейности" изградиха бетонната площадка. Мястото бе определено от експерти на Изпълнителната агенция по околна среда.

Станцията има анализатор за измерване на фини прахови частици ФПЧ10 и ще следи и за наличието на серен диоксид, азотни окиси, въглероден оксид, бензен и общи въглеводороди - метан и неметанови. Към момента се разработва техническата спецификация за обявяване на обществена поръчка за дооборудването й с анализатор за непрекъснато отчитане на още органични съединения. Станцията работи по референтен метод на измерване и показателите могат да послужат на контролните органи за установяване на нарушители.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.