Нова придобивка за децата на град Дунавци
9

Нова придобивка за децата на град Дунавци

Най-голямото населено място на територията на Общината след град Видин, се сдоби с детска площадка, която е изградена по проект „Зона за отдих и игра в гр. Дунавци“.

Той е на стойност около 10 000 лв. и е финансиран от ПУДООС (Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда), по Национална кампания  „Чиста околна среда - 2020 г.“, на тема „Обичам природата – и аз участвам“, съобщиха от община Видин.

Детската площадка бе открита от кмета на град Дунавци Димо Скорчев. Гости на събитието бяха кметът на Видин д-р Цветан Ценков, народният представител от ГЕРБ  Владимир Тошев, председателят на Общинския съвет Генади Велков. Всички те изразиха задоволството си от факта, че в Общината се случват хубави неща, полезни за хората и те са в резултат от разбирателството между институциите,дължат се на  доброто взаимодействие на местната с общинската и държавната власт.

Д-р Ценков отбеляза, че подобряването на условията за живот в населените места е сред основните усилия на местната власт, съвместно с централната. Той допълни, че се работи и по въпроса за изграждането на т.н. „воден цикъл“ в Дунавци, като в момента вървят проучвателни дейности.

Директорът на ОУ „Христо Ботев“ в града Елка Качкова връчи благодарствени писма на гостите за подкрепата, за вниманието и грижата към най-ценното за бъдещето – децата на България.

Проектът цели създаването на естествена среда за отдих и почивка, което ще допринесе за подобряване здравословното състояние и физическата дееспособност на децата чрез удължаване престоя им на открито, както и повишаване на екологичното самосъзнание на хората. Зоната за отдих и забавление, отговаряща на всички европейски стандарти, е изградена с помощта на гражданите, които полагат доброволен труд по време на изпълнение на проекта.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.