Нова модерна детска площадка откриха в Добровница
2

Нова модерна детска площадка откриха в Добровница

Поредната детска площадка в населените места на община Пазарджик бе монтирана в близкото село Добровница. Нейната стойност е 14135.80 лв. и е предназначена за деца от 2 до 7 години. 

Детската градина на Добровница посещават 25 деца, а освен съоръжението за игра и забавление е извършен ремонт на кухнята и прилежащите помещения. Предстои инсталирането на два климатика, които да улеснят отоплението през зимата.

"С новата придобивка за децата на Добровница продължаваме нашата последователна политика във всички села на общината тази и следващата година да бъдат поставени такива  съоръжения. Тук направихме и малък частичен ремонт, който окончателно ще завършим идната година, за да знаем, че в селото следващите 5-10 години няма какво да се пипа  по детската градина", сподели Тодор Попов и приветства малчуганите, техните възпитатели и кмета на селото Гурко Митев. Попов благодари на директора на детското заведение Елена Генова и на кмета на Добровница за реализираните досега съвместни инициативи.

В селото функционира център, в който са настанени работници, които не са от България. Следващата година ще го разширим, тъй като започва още един строеж и ще бъдат открити нови още 1500 работни места в Пазарджик. Тук ще е един от центровете, където ще бъдат настанени част от хората, които ще работят. Така че -  Добровница се развива добре, силно се надявам в най-близко време и пътят Добровница - Пазарджик, който е държавен ангажимент, да бъде рехабилитиран. Ще направя всичко възможно това да се случи, стига да имаме някакво по-устойчиво управление, за да може да правим и по-средносрочните си планове. Общината ще инвестира в пътната инфраструктура на селото, а в плановете ни влиза да обновим и центъра, за да може Добровница да изглежда така, както заслужават нейните жители", каза още Попов. 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.