Нова детска площадка  изграждат в Павликени

Нова детска площадка изграждат в Павликени

Нова детска площадка изграждат в Павликени. Тя е по проект „Изграждане на съоръжения за спорт на открито“, по Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020. Чрез този проект напълно ще бъде обновено междублоково пространство, стара спортна площадка, която с годините е запустяла.

Предвижда се изграждането на две основни кръгли площадки, от които едната ще бъде за фитнес на открито, а другата – за разполагане на детски съоръжения за деца от 3 до 12 години. На фитнес площадката ще бъдат монтирани комбинирано съоръжение за „стрийт“ фитнес и маса за тенис, а на детската площадка ще се монтират комбинирано детско съоръжение, двойна клатушка и люлка. Площадките ще бъдат свързани с алейна мрежа. Ще бъдат осигурени осветление и пейки за отдих. Средствата за реализиране на проекта са 96 133 лв. и са предоставени като безвъзмездна финансова помощ от ПРСР.

 „Сериозната инвестиционна програма на нашата община не спира дори и в периоди на извънредно положение и кризисната ситуация, в която се намираме от няколко месеца, каза кметът на Павликени инж. Емануил Манолов. Напротив, през това време при нас започнаха три много важни проекта за подобряване на обществената инфраструктура – и то в най-важните за нас направления: обновяване на училищата – чрез проекта за реконструкция и модернизация на СУ „Бачо Киро“ в град Павликени; подобряване на условията за култура – чрез проекта за модернизация и реконструкция на НЧ „Братство-1884“-Павликени; и още повече възможности за спорт чрез настоящия проект“, обясни градоначалникът.

Това е поредният проект на Община Павликени за изграждане на спортни и детски площадки в общината. Чрез мащабен проект бяха създадени нови спортни обекти,  изграждането на покрития плувен басейн, реконструкцията на градския стадион, създаването на спортни кътове в Бяла черква, Недан, Караисен и Върбовка. Чрез проекти по „Красива България“ пък бяха обновени дворовете на всички детски градини и детската ясла в град Павликени.

С реализацията на дейностите по новия проект ще се подобри качеството на живот на населението на град Павликени чрез изграждане на спортна инфраструктура, насърчаване на социалното приобщаване с предоставяне на равен достъп до новоизградената спортна инфраструктура на всички социални групи и подобряване на здравния статус на населението.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.