Нов сайт информира за „Работа в България”

Нов сайт информира за „Работа в България”

Вече е достъпна новата интернет страница на EURES мрежата за европейска трудова мобилност в България, която е част от Агенцията по заетостта, съобщиха от институцията. Една от новите рубрики на сайта, насочена както към чужденци, така и към български граждани зад граница, желаещи да се завърнат в родината, е „Работа в България”. На нея ще се публикуват актуални възможности за започване на работа в страната, както и полезна информация за условията на живот и труд у нас.

На новосъздадения сайт българските и чуждестранните работодатели вече могат да се регистрират сами и самостоятелно да публикуват работните си места по предварително зададен формуляр. Администраторите на сайта, след преглед, одобряват или отхвърлят направените регистрации или работни места, в зависимост от това дали условията на труд съответстват на законодателството на държавата по месторабота.

Търсещите работа хора също се регистрират свободно, но вече имат възможността да създават автобиография в самия сайт и директно да кандидатстват по обявените работни места. В рубриката „Условия на живот и труд” те могат да се запознаят с особеностите на работа в различните държави от EURES мрежата, а при необходимост и да поискат информация от EURES съветниците, чиито координати са публикувани в рубриката. Сред новите функции, които предлага страницата, е и възможността процесът по кандидатстване да се извършва в реално време, като работодателят вижда подадените автобиографии по конкретно работно място в профила си в сайта. В рубриката „Събития” пък ще може да бъде получена информация за предстоящи мероприятия, организирани или подкрепени от Агенцията по заетостта и EURES мрежата, като посетители и работодатели вече могат директно да заявят участието си през страницата.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.