Нов път свързва Околовръстното в София с Терминал 2 (ОБЗОР)

Нов път свързва Околовръстното в София с Терминал 2 (ОБЗОР)

Отсечката алтернатива на Цариградско шосе

Нов път да свързва Терминал 2 на летището в София с Околовръстния път. Това предвижда доклад на главния архитект на града Здравко Здравков внесен в Столичния общински съвет за гласуване.

Пътната връзка е предвидена да бъде изградена от кръстовището на бул. „Брюксел” с ул. „Продан Таракчиев” до „Софийски околовръстен път”, райони Искър”, „Слатина” и „Кремиковци”. Тя ще бъде и като алтернатива на Цариградско и Ботевградско шосе и бул. „Владимир Вазов“ за излизане от София в източна посока. С изграждането на трасето от „Орлов мост“ до Околовръстното ще се стига без нито един светофар. СОС ще обсъди и гласува предложението на Здравков на заседанието си в четвъртък.

Междувременно кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че от 11 юли започва работа по третия участък от бул. Асен Йорданов“, който се ремонтира - между булевардите „Шипченски проход“ и „Цветан Лазаров“. Реконструкцията включва преасфалтиране на пътните платна, нови тротоари, улично осветление и подмяна на трамвайния път, който е в лошо състояние. „Автомобилите ще се движат в отсрещното платно двупосочно, така че да можем в рамките на лятото да се справим и с този участък. Работи се изключително активно тук, защото състоянието и на настилките, и на трамвайното трасе беше драматично. Уличните платна се подменят изцяло. С участъка, който ще започнем на 11-ти, се подменя и осветление, и всичко, заедно с трамвайните релсов път", обясни Фандъкова. Движението ще се извършва двупосочно в пътното платно в посока център. За времето на ремонта трамвайна линия №20 се скъсява от метростанция „Опълченска“ до трамвайно ухо „Гео Милев“, а трамвайна линия №23 ще се движи от ж.к. Дружба 2 (ул. „Обиколна“) до ул. „Искърско шосе“. Разкрива се временна автобусна линия № 20.

От сряда обаче се възстановява движението по бул. „Асен Йорданов“ между бул. „Цветан Лазаров“ и ул. „Димитър Списаревски“, но ремонтът по тротоарните настилки ще продължи.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.