Нова авария с тръбопровода за отпадни води във Варненското езеро

Нова авария с тръбопровода за отпадни води във Варненското езеро

Прегъване на тръбата в помпените агрегати на КПС Аспарухово“ във Варна е било установено по време на проверка. това води до намаляване на сечението й. Открита е и пукнатина в зоната на прегъването и частично изтичане на отпадни води. Инспекцията е във  връзка с получено уведомление от „ВиК- Варна“ на 15 януари, в което се съобщава за констатирани „аномални показания в приборите, отчитащи налягане и дебит при работа на тръбата. Община Варна е разпоредила същия ден на фирма, извършваща ремонта да направи проверка.

По първоначални данни от фирмата смятат, че причина за възникналия проблем е неравният терен, където временно е положена тръбата.

„Тръбопроводът в момента е в процес на строителство, а от месец септември е временно положен по дъното на езерото на 25-30 метра западно от бъдещата траншея. Хидроремонт ИГ“, която извършва ремонта на тръбопровода във Варненското езеро, е направила проверка на съоръжението. 

От „Хидроремонт ИГ“ заявяват готовност при благоприятни метеорологични условия да извършат необходимия ремонт на тръбопровода за своя сметка в рамките на 2 работни дни. Община Варна е уведомила за случая РИОСВ, ВиК и Областна управа.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.