0

Н овак Джокович се покри и според майка му Дияна няма да говори за случилото се в Австралия поне в следващите няколко дни. Лидерът в тениса кацна в Белград с полет от Дубай днес по обяд, но никой не успя дори да го зърне.

Новак Джокович се покри и според майка му Дияна няма да говори за случилото се в Австралия поне в следващите няколко дни. Лидерът в тениса кацна в Белград с полет от Дубай днес по обяд, но никой не успя дори да го зърне.

На летище "Никола Тесла" той бе очакван от огромен брой местни и чужди журналисти, както и от стотина верни фенове. Ноле обаче им се изплъзна и излезе през таен вход от ВИП залата.

Според медиите в Сърбия Джокович моментално се отправил към апартамента си в столичния квартал "Нови Београд", където ще остане известно време.

Решението за отнемане на визата и депортацията от Австралия моментално води и до забрана за влизане в страната в следващите три години, но премиерът Скот Морисън намекна, че има вратичка и още догодина сърбинът може да се пробва за виза:

"Забраната е за период от три години, но има възможност да се отмени при подходящи обстоятелства и това ще бъде разгледано в конкретния момент".

Едва депортиран обаче, над него надвисна и друга заплаха - да не участва и във втория за годината турнир от Големия шлем.

Спортният министър на Франция Роксана Марачиняну обяви, че само ваксинирани тенисисти ще бъдат допускани на "Ролан Гарос", който ще се проведе през май. "Въвеждаме COVID паспорти.

Веднага след като законът бъде обнародван, те ще бъдат задължителни за влизане на обществени места (стадион, театър или салон) за всички зрители, лекари, френски или чуждестранни играчи", обяви министърът.

Междувременно Рафаел Надал започна с успех годината и участието си на Australian Open след 6:1, 6:4, 6:2 над Маркос Гирон (САЩ) и очаква Яник Ханфман (Гер) в следващия кръг. Това бе победа №70 за испанеца в турнира. Рафа за пореден път бе попитан и за случая с Джокович: „Вече ми писна от всичко това. Никога няма да застана срещу думата на съда.

Най-добре за всички щеше да е Джокович да играе. Винаги съм уважавал съперниците си и Новак не е изключение. Не мисля, че той е единственият, който е допуснал някаква грешка. Има и по-виновни от него“.