В момент, когато държавата е в пълна мобилизация за справяне с коронавируса Covid-19, когато бизнесът и обикновени хора даряват за животоспасяваща апаратура, лекарства, маски и какво ли още не, Ловчанският митрополит Гавриил сякаш живее в други измерения. Виждаме как доброволци рискуват собственото си здраве и живота на своите възрастни близки, а всички, имащи съвест и чувство за отговорност са впрегнати в отлагане на пика на инфекцията, за да не рухне здравната система. Все повече хора остават без работа заради спрени производства. 

В същото време през март владиката благослови провеждането на кинопрожекции в катедралния храм на Ловеч и не и прекрати въпреки забраната за събиране на хора в условията на извънредно положение заради Covid-19. Спирането им стана факт, едва след огласяването на нарушенето от „Монитор”. Трябва ли за всяко владишко воеволие за сигнализират медиите, за да бъде спряно. Вярно, всеки има право да прави със себе си каквото ще. Но няма право да върши със себе си нищо, което поставя в риск здравето и живота на другите хора!

 

 

 

 

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Как българската и американската прокуратура се оказаха с идентични мерки в борбата с COVID-19

В контекста на световната социална и икономическа криза, до които с бързи темпове води все по-агресивно разпространяващата се пандемия от COVID-19, правоохранителните органи на всяка отделна държава трябва да бъдат стожер за запазването на правата на гражданите и на общественото спокойствие. Това написа "Правен свят" в коментар за ролята на прокуратурата по време на пандемия http://m.legalworld.bg/86034.kak-bylgarskata-i-amerikanskata-prokuratura-se-okazaha-s-identichni-merki-v-borbata-s-covid-19.html?fbclid=IwAR2g-cLWurdDraIuUvGJTBnzkqWBFqmj2RX8Xkz_EwcYmRqeZy4Gm9Cenzo.

С бившите соцстрани се справяме добре заради масовата ваксинация в миналото

На Запад жертвите от COVID-19 са 25 пъти повече

С бившите соцстрани се справяме добре заради масовата ваксинация в миналото

С 1 починал от К-вируса на 1 милион население България е сред световните лидери по ниска смъртност от К-вируса. Броят на умрелите на глава от населението е абсолютен показател, а и говорим за държавите с развита медицина, където се знае кой от какво умира. Този показател не зависи от това, колко са заразените и как ги изследваме.

Митрополит Антоний: Христос не може да е източник на зараза, той цели душата и тялото

След срещата с представители на правителството и председателя на Националния оперативен щаб ген. Мутафчийски, Светият синод изрази своята благодарност и благослови действията на държавата и институциите, които са насочени към запазване на здравето и живота на хората.