0

Б СП изпълни задачата си да удвои кметовете си. Такъв коментар на приключилия вчера местен вот направи лидера на партията Корнелия Нинова. Тя анализира изборите в присъствието на част от новите кметове на БСП.

БСП изпълни задачата си да удвои кметовете си. Такъв коментар на приключилия вчера местен вот направи лидера на партията Корнелия Нинова. Тя анализира изборите в присъствието на част от новите кметове на БСП.

 По думите й цялата държавна машина била впрегната в кампанията да помага на ГЕРБ. Включително според нея МВР обслужвало управляващите.

“Срещу 1 лв. субсидия бяха изправени милионите на олигарсите”, каза Нинова и заяви, че е имало страх от хората, заради “агресивната, купена и компромантна кампания”. Нинова отчете, че социалистите на първия тур са спечелили 35 общини и са участвали в 26 балотажа. В момента имаме 61 кмета, изтъкна червенията лидер. Партията ще обмисля и искане на касиране на вота в Шумен, където техния кандидат загуби с 77 гласа. За изборите в София тя коментира, че кандидатурата подкрепена от червените - Мая Манолова е показала, че столицата има алтернатива. Нинова също изтъкна, че в Столичния общински съвет социалистите ще имат двойно повече представители. Печелим и два столични района - “Изгрев” и “Младост”, продължи Нинова. Относно коментара на премиера Бойко Борисов, че БСП се крие зад независими кандидати Нинова припомни, че лидера на ГЕРБ стана кмет на София без листа и партия. Тя обяви още, че партията ще участва в инициираната от президента Румен Радев среща във връзка с изборни нарушения.