Нинова също във видеоконферентна връзка с лидерите от ПЕС заради COVID-19

Нинова също във видеоконферентна връзка с лидерите от ПЕС заради COVID-19

Лидерът на БСП Корнелия Нинова взе участие във видеоконферентна  среща на председателите на парти и премиери от семейството на Партията на европейските социалисти. Основна тема на дискусията била извънредната ситуация, в която се намира ЕС, породена от разразилата се епидемия на COVID-19.

По време на дискусията били общоевропейски мерки, които да спомогнат за опазване на здравето на гражданите и подкрепа за здравните системи на държавите – членки.

Според Ниноваи останалите соцлидери от Европа основен приоритет трябва да бъдат мерките за гарантиране на работните места, социалната защита и финансова подкрепа на малките и средните предприятия и самонаетите лица,  както и такива, насочени към справянето с финансовите последици от епидемията.

Нинова запознала своите колеги с предложенията, внесени от БСП в НС, сред които  за безвъзмездното и директно предоставяне на стоки от Държавния резерв към болниците, лечебните заведения и домовете за социални услуги, замразяване на плащанията на битови сметки и включването на частните болници в борбата с болестта.

Тя обърнала внимание на защита на човешките права по време на извънредните мерки. "Кризата не може да бъде извинение за погазване на права, преследване на журналисти и подмяна на парламентарното управление с авторитарно такова", коментирала Нинова.

Тя изразила готовност за съдействие между партиите в ПЕС чрез задълбочаване на нивото на сътрудничество и координираното изготвяне на политики и мерки, в отговор на епидемията от COVID-19.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.