0

Щ е направим преизчисляване на пенсиите и необлагаем минимум за млади семейства, това обещава лидерът на БСП Корнелия Нинова в пост във Фейсбук. Соцлидерката е присъствала на празника на празника на община Ковачевци.

Ще направим преизчисляване на пенсиите и необлагаем минимум за млади семейства, това обещава лидерът на БСП Корнелия Нинова в пост във Фейсбук. Соцлидерката е присъствала на празника на празника на община Ковачевци.

Нинова изтъква, че техен абсолютен приоритет е увеличаване на доходите. Пояснява, че са готови с първите мерки веднага след стартиране на новия парламент. По думите й ще започнат с необлагаем минимум на млади семейства с деца, ако родителите са работили и са се осигурявали последните две години. Необлагаемият минимум ще бъде 500 лв за всяко дете.

Изтъква, че втората група най-бедни са пенсионерите. За тях веднага ще започнат преизчисляване на пенсиите , което ще доведе до трайно увеличение средно с една трета.

"Бедността и неравенството са един от най-големите проблеми. Цените тръгнаха нагоре. Расте цената на ток и вода. Не можем да оставим най-уязвимите групи без специална държавна грижа. Никой не бива да бъде оставен сам в кризата", заявила тя в Ковачевци. Поздравява кмета и екипа му за направеното от тях с грижа за жителите.