0

П равителството незабавно да спре износа на дърва за огрев, за да се намали цената им. Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова във фейсбук.

Правителството незабавно да спре износа на дърва за огрев, за да се намали цената им. Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова във фейсбук.

Тя изтъква, че в страната  има нов сериозен проблем и именно затова предлагат спешно решение.

"Поради високите цени на ток, газ, парно масово хора минават на дърва за огрев и се презапасяват, изплашени как ще изкарат зимата. Това повиши търсенето,  цените скочиха неимоверно, а дървата изчезнаха от складовете. От юни досега увеличението е с близо 300%. 1 244 068 домакинства у нас се отопляват само на дърва. Сега те са изправени пред невъзможност да си ги осигурят за студените зимни месеци. Проверих и установих, че в последните месеци се увеличава износът от България. Има решение за тези семейства. Служебното правителство незабавно да  спре износа на дърва за зимните месеци. Първо трябва да осигурим топлината за българските семейства. Ако не побързат, до дни ще е късно.”, казва соцлидерката.

 Междувременно от "Позитано" 20 съобщиха, че голямото ляво обединение около БСП се увеличава със 7 формации. Подписали са споразумение за съвместно явяване на парламентарните избори с ПП “Подем”, Българска земеделска партия, ПП “Българска пролет”, ПП "Българска левица", ПП “Движение за социален хуманизъм”, ПП “Съюз за отчествеството” и Социалистическа партия Български път. "Благодаря Ви, че сме заедно. На предишните избори нашата коалиция беше със 17 формации, сега сме 21. Ще се радваме всички активно да участват във формирането на политиките на "БСП за България" в следващото Народно събрание“, заяви заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров. Пред новите партньори Зафиров обяви, че другата седмица предстои лявото обединение  да се разрасне с още 8 граждански движения и организации.